“Напред” начело в бокс-офис, съсипан от коронавируса

onward bros

Фентъзи филмът “Напред” на Disney остана начело в американския бокс-офиса, макар да спечели само 10 милиона долара приходи от кината в Щатите. Причината, както може да се досетите, е в ужасния коронавирус, заразата, която блокира целия свят. Повечето хора не посмяха да отидат в кината, част от които останаха отворени, като това допринесе до най-слабия уикенд в Холивуд от 1995-та година насам. Общо “Напред” е спечелил едва 101 млн долара, 60 от които в САЩ и вината затова е на коронавируса.

Християнският филм “I Still Believe” е втори с 9,5 милиона, на трето място е комиксовият “Блъдшот” с Вин Дизел, спечелил 9,3 милиона. Реално при актуализирането на резултатите утре всеки един от трите филма може да се окаже начело, макар резултатът на “Напред” вероятно да е леко подценен. “Блъдшот” го добутва до 25 милиона в световен мащаб, докато “I Still Believe” e почти изцяло с приходи от Щатите.

“Соник” пък мина бариерата от 300 милиона глобални приходи и вече е с 306. “Дивото зове” мина бариерата от 100 и вече е със 107.

Възможно е следващите седмици кината да са затворени и да няма бокс-офис класации. В такава ситуация не забравяйте, че много важна е личната хигиена, да миете ръцете си, да пиете много течности и да избягвате срещи с много хора. Очевидно е, че коронавирусът е изпитание, което ще преживеем всички заедно – фентъзи фенове, писатели, спортисти, музиканти, обикновени хора. Почитателите на жанра имаме предимството, че сме чели за много такива ситуации и би трябвало да знаем как да реагираме – съвестно, отговорно и като следваме инструкциите на властите. Във фентъзи-епоса “Малореон” на Дейвид Едингс магьосницата Поулгара овладя чумна епидемия по същия начин, по който сега се борим с коронавируса – чрез социална изолация. Да покажем, че можем да бъдем успешни като нея, за да може скоро да се радваме на любимите си филми и клубни събития!

 

 

Тагове:  

Оставете отговор