Наоки Шинджо

naoki shinjo

Наоки Шинджо е пилот от японската поредица Future GPX Cyber Formula. Подобно и на вече представените в сайта Хаято Казами и Джотаро Кага, той е световен шампион в автомобилният шампионат на бъдещето, за който се разказва в това аниме.

Шинджо е пилот, който влиза с голяма амбиция в Кибер Формула, след като е станал шампион във Формула 3. Той става състезател на един от най-силните отбори – “Аой” – и още от самото начало изглежда, че има таланта да се бори за победи и подиуми. Наоки обаче има огнен темперамент и когато се оказва, че бива засенчен от Хаято Казами, развива лют нрав, като се кара както с шефката на отбора си, така и с механиците. Шинджо все пак обаче има добро сърце и се сдобрява с тях, особено под влиянието на механичка от конкурентния тим на “Суго”, в която се влюбва.

Наоки се бори за титлата още в първия си сезон, но остава зад Казами и Карл фон Рандол, мотоциклетен ас, също дошъл да мери сили с най-добрите в “Кибер Формула”. Следващата година той остава в сянката на Хаято и опитния Найт Шумахер, като започва да се страхува, че няма талант колкото Казами. Златният му шанс за успех идва година по-късно, когато Казами и фон Рандол са контузени след тежка катастрофа. Шинджо се възползва от златната възможност и става световен шампион в “Кибер Формула”, реализирайки най-сетне потенциала си.

naoki shinjo grid

Следващите години са трудни за Наоки, чиято кола отстъпва на караните от опонентите му и той няма възможност да спечели нова титла, като бива заплашен и от изгонване от тима си по средата на сезона, нещо, което той успява да отложи с помощта на съотборника си Джотаро Кага, помогнал му да спечели победа срещу новия ас Анри Клайтор. В паузата между шампионатите обаче Шинджо бива сменен от Фил Фриц и остава без място в “Кибер Формула”. Вместо да се обезсърчи, японецът заминава за Съединените Щати, където започва да се състезава със “Сток Карс” (вероятно анимето има предвид най-популярната серия с такива автомобили НАСКАР). Макар този тип надпревари, провеждащи се на овални трасета, да са изключително различни от “Кибер Формула” Наоки, който заминава с приятелката си, напуснала тима на “Суго”, става победител и там, като затвърждава реномето си на пилот, способен да печели с всякаква машина.

Наоки Шинджо е чудесен състезател и интересен герой, който трябва да преглътне гордостта си, като със здрава работа и солидарност с екипа си компенсира изоставането, което има като талант спрямо Кага и Казами, задача, в неговия случай увенчала се с успех.

shinjo naoki

Представен от Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор