Накаба Сузуки

suzuki nakaba

Накаба Сузуки е японски автор на манга, известен най-вече с епичната поредица за “Седемте смъртни гряха”, от чиито броеве е продал над 37 милиона бройки.

Сузуки е роден на 8-ми февруари 1977-ма година в Сукагава, префектура Фукушима. В училище се запалва по японските комикси, като сред любимите му поредици е класиката Dragon Ball. Започва да твори през 1994-та година, като първата му творба е озаглавена “Отмъщение”. Накаба Сузуки от малък е фентъзи фен, но не започва с този жанр по препоръка на издателите си, които го съветват да натрупа опит с драми и спортни истории.

seven deadly sins finale

През 2012-та година Сузуки достига нивото, което счита, че му е необходимо и, вдъхновен от легендите за крал Артур, започва да пише “Седемте смъртни гряха”, като продължава до 2020-та и печели наградата “Коданша” за тази серия, която постига шеметен успех и бива адаптирана на аниме и на игра. През януари 2021-ва година Сузуки захваща продължението на историята – “Четиримата конници на Апокалипсиса”. Очакваме скоро да видим и него на аниме, а се  надяваме и спортните му истории също да бъдат адаптирани.

Накаба Сузуки е един от най-талантливите автори на манга през последните години и се надяваме и за в бъдеще да ни радва с творбите си.

nakaba suzuki

Представен от Александър Драганов

Оставете отговор