Наградите на Цитаделата – реакции в социалната мрежа

graham-masterton1

Както може би сте разбрали, вчера от фентъзи клуб “Цитаделата” връчихме годишните награди за фентъзи и хорър. Репортаж са случилото се може да прочетете ТУК, а за мен е време да споделя някои от реакциите в социалната мрежа “Фейсбук”.
~ Греъм Мастертън:
“Очарован съм от това, че съм наречен Автор на годината от Националния Клуб за Фентъзи и Хорър на България – първия хорър автор, който печели наградата! Церемонията се е състояла в Дом на Културата “Средец” в събота на 28-ми януари, но за нещастие аз нямах възможност да присъствам. Моят приятел Александър Драганов обаче най-учтиво е приел наградата от мое име. Благодаря на всички клуба, оценявам много наградата!”
~ Донко Найденов
За мен е изключителна чест да получа приз “Автор на годината” на Националния клуб за фентъзи и хорър “Цитаделата”!!!!!
~ Димитър Запрянов
… в град София се връчиха наградите на Националния клуб за фентъзи и хорър “Цитаделата” и с най-голямо удоволствие искам да съобщя, че “Кръстопът” бе избран за Българска книга на годината.
Дори човек с развинтено въображение като мен, не си е представял, че нещо подобно може да се случи.
Благодаря на всички, че повярвахте в мен и книгата ми.
~ Димитър Цолов
Какво да кажа? Творческата година наистина започва повече от обещаващо. Благодаря на екипа на Национален клуб за Фентъзи и Хорър “Цитаделата”, гласувал доверие на Найден и направил го Български герой на 2016… Благодаря на всички, които подкрепят скромната ми особа и така дават възможност да реализирам следващите си литературни проекти!
~ Симеон Трифонов
…толкова щастлив не съм бил отдавна!
Вчера получих признанието „Злодей на годината” за 2016 г. на Националния Клуб за Фентъзи и Хорър „Цитаделата” от името на злочинителя от разказа ми „Полуликия”, част от селекцията на „Писъци”. Благодаря за оказаната чест на Цитаделата, на председателя Сашо Драганов, както и на всички, които са прочели историята!
Тази награда обаче не е за мен. Тя принадлежи на всички мои приятели и колеги от клуба на авторите на хорър „Лазарус”.
~ Eлена Павлова
Моя милост с награда от клуб “Цитаделата”: Преводач на годината, благодарение най-вече (но не само) на “Ангелски свят” – #Емас, #АнгелскиСвят #СюзънИй
Благодаря от сърце, ще се стараем за още и повече книжни радости 🙂
~ Сибин Майналовски
Хубав ден за истинската БГ-литература! След наградите на Цитаделата стана ясно, че: Gaiana book&art studio и вездесъщият Явор Цанев са Издателство на годината, Hellena Jowitt Pohl е Преводач на годината, Донко Найденов е Писател на годината, Simeon Trifonov се окичи с наградата “Злодей на годината” за Полуликия от култовия сборник Писъци, Димитър Цолов Доктора взе “Герой на годината” за Найден Намерения… В общи линии – красота и изящество!
~ SuperHeroes-BG.Info
Ето, че настъпи и нашият славен супер геройски миг! Вчера нашият скромен сайт получи наградата за сайт на 2016та година от Клуб за Фентъзи и Хорър Цитаделата! За нас е огромна чест и благодарим неизмеримо много на клуба и всичките му членове! Ще продължаваме да се стараем все така неуморно за да докажем, че наистина заслужаваме отличието!
~ Михаил Митев
Снощи, на годишните награди на “Цитаделата” получих приза “Фен на Годината”- едно голямо призвание. Не писах след това, защото не знаех какво да сътворят думите в устата ми. Ей така, гледах празния бял лист и ставаше все по-бял, и по-бял – и нищо! Проклех се, но има дни, в които думите просто ги няма и са паднали някъде. И осъзнах чак сега къде – в Дома на Културата “Средец”! Там между улиците на “Кракра”, между преспите, гадните хлъзгави ледчета и различните получени усмивки. Мога да продължавам с това: между разстоянието на изядените парчетата пица, между светофара и “Кривото”. Ей там останаха думите ми, както и на сцената.
Благодаря, че ми даде криле, Alexander Draganov! И знай едно – никога няма да се превръщам в Икар.

От името на “Цитаделата” аз само мога да кажа, че съм радостен задето сме успели да зарадваме толкова много хора, от млади творци като Димитър Запрянов и Симеон Трифонов до световноутвърдено име като Греъм Мастертън. За нас най-важното нещо е след наградите хората да се чувстват щастливи и доволни от събитието и смятам, че вече 16 години го постигаме. Също искам да благодаря на нашите фенове, както на редовните, идващи в клуба, така и на нашите читатели в сайта и “Фейсбук”, за изключително интелигентния избор, който направиха при избирането на нашите победители. Благодаря ви!
BeFunky Collage016

Оставете отговор