Нагиса Хазуки

Nagisa_Dive_to_the_Future

Нагиса Хазуки е герой от аниме поредицата Free! Той е плувец и се състезава за училищния отбор на Иватоби заедно с Харука Нанасе, Макото Такибана и Рей Рюгазаки. Предпочитания от него стил е бруст.

Нагиса се състезава от малък, когато става приятел с Хару и Макото, затова е във възторг, когато те възстановяват отбора по плуване в училището Иватоби. За негово съжаление, в началото са само трима, което означава, че тимът не може да се състезава. Хазуки се зарича да промени това и упорито агитира Рей Рюгазаки да се присъедини към екипа, като накрая усилията му дават плод. По-късно двамата стават и много добри приятели.

nagisa kawaii

Нагиса е отличен плувец, макар да е по-дребничък от останалите, като е една от причините тима на Иватоби да постига големи успехи в участията си, макар eкипът да е декласиран от финалите си в първата година, тъй като взима против правилата в последното състезание Рин Мацуока, за да са в състава, в който са участвали като малки. На следващата година отборът вече участва с Рей. За съжаление, точно тогава Хазуки има други проблеми. Нагиса никога не е бил ученолюбив и страстта му към плуването допълнително влошава нещата. Но когато родителите му заплашват да го спрат от отбора, той направо бяга от вкъщи, като признава, че за него учението е една мъка. Семейството му се притеснява не на шега и го оставят да плува, а за уроците започва да му помага Рей. Така екипът накрая става шампион във втората си година, но понеже Макото и Хару завършват, се разделят. Нагиса остава в тима с Рей, но това, че всеки от училището тръгва по свой път го кара да се разплаче заедно с останалите.

nagisa cry

Нагиса Хазуки обаче продължава да участва в отбора по плуване и на следващата година, когато към екипа се присъединяват и по-малки деца. Сега той е доайенът, който да дава пример с опита си. Чаровен, симпатичен и трогателен герой, Нагиса е един от протагонистите във Free! и като такъв нямаше как да не получи биография в Цитаделата.

nagisa free

Представен от Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор