Муцуноками Йошиуки

mutsu heroic

Муцуноками Йошиуки е герой от поредицата Touken Ranbu, обхващата едноименната игра и множеството нейни адаптации на аниме, театрални постановки и игрален филм. Той един от тукен данши, легендарен меч, превърнат във воин с човешко тяло. Бойци като него пътуват във времето, за да се борят с Ретроградната армия – злодеи, които опитват да променят миналото, за да заличат настоящето.

Като меч, Муцуноками Йошиуки бил изкован от майстор със същото име през 1688-ма година, а по-късно се прочува с носителя си, Сакамото Рьома – самурай от периода на установяването на Империята, който е бил за модернизация. Когато става тукен данши, Муцу наследява от Рьома някои черти от характерите и затова е единственият мечоносец от Цитаделата, който използва огнестрелно оръжие.

mutsu funny

Муцуноками има интересни взаимоотношения с Изуминоками Канесада, който като меч е принадлежал на Тошизо Хижиката от шинсенгумите. Двамата са съперници и често спорят, но въпреки това държат един на друг и са добри приятели.

На пръв поглед Муцу може да изглежда лекомислен, но всъщност е истински герой, доказал качествата си в битки срещу Ретроградната армия, а веселият му характер го прави един от любимците на феновете.

mutsu determined

Представен от Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор