Мумията се завръща /Goosebumps/

Mummy Returns Goosebumos

Гейб, Сари и техният чичо Бен се появяват в още едно приключение с мумии, написано от писателя Р.Л. Стайн за бестселъровата поредица “Goosebumps”.

Година след като се е изправил срещу страховитото проклятие на фараона, Гейб се връща в Египет при чичо си Бен, който ще отваря нова гробница – според предположенията му най-пищната от тази на Тутанкамон насам. Момчето отново започва да бъде тормозено от досадната си братовчедка Сари, но поне може да разчита на защитата от своя свещен талисман – мъничка ръчичка на мумия, която призовава духове, а освен това Бен му е направил и нов подарък – амулет със скарабей, символизиращ безсмъртието. Ала скоро силата на тези предмети може да бъде подложена на изпитание – върху печата на гробницата е изписано предупреждение, че покоят на мъртвеца не бива да бъде нарушаван – в противен случай мумията ще се върне към нов живот…

Р.Л. Стайн е невероятно продуктивен автор, който редовно вади по две книги на месец /!/ – донякъде обяснимо предвид малкия обем на произведенията му, но все пак впечатляващо. Поради тази скорост на работата някои от книжките му са страхотни, а други по-посредствени. Когато започнах да чета “Мумията се завръща”, мислех, че е заглавие от втория тип, но бях приятно изненадан от финала, който беше много динамичен и видя разгръщане на щурото авторово въображение.

“Goosebumps” явно си е класа в детското книгоиздаване и аз се радвам, че открих поредицата, макар и вече доста пораснал – по-добре късно, отколкото никога, нали така?

Тагове:  

Оставете отговор