Мулан

mulan

Дойде и това време от тази година когато кината заработиха и вече имаме нови филми за гледане. Въпреки че “Дисни” решиха да пуснат “Мулан” направо в тяхната онлайн платформа, страните които нямаме достъп до нея имаме шанса да го гледаме на големия екран.

 Малко по техническата част – Директора на Мулан е Ники Каро. Филмът беше обявен не като римейк на оригиналната анимация от 1998 година. Главната героиня е изиграна от Лю Ифей, която е доста известна актриса в Китай и има много исторически драми зад гърба си. За саундтрака са повикали Кристина Агилера, която пее и в анимацията.

 Сега вече към филма, той се отитва да следва легендата за Мулан. Казвам опитва, защото все пак си остава “Дисни”. Не знам колко от вас знаят или са чували легендата, но тя е доста тежка. Филмът започва с разказ на бащата на Мулан за това че всичко в света зависи от Чи. Мулан още от малка е проклето дете, не се държи както подобава за дъщеря, малко по – късно се разбира че тя има много силно Чи, което е подобаващо за войн, но не и за момиче. Всички знаем как се развива историята нататък, имаме си срещата със сватовнищата, без нея не може. Имаме повиквателните и представянето на антагонистите. Честно да си призная ми харесва че главният антагонист има някаква причина този път да нападне. Не ми хареса, че пропуснаха сцената, където Мулан реално решава да иде на мястото на баща си. В анимацията беше направена доста добре, бяха представени терзанията на главната героиня затова дали е правилно да иде на мястото на баща си. Друго нищо не ми липсваше. Хареса ми идеята да направят филма малко по – сериозен и, че махнаха глупавите песни. Не ме разбирайте погрешно, в анимацията са супер, но за филма не са подходящи. Има малки промени във връзка с животните, които помагат на Мулан, дракончето Мушу го няма вече, но той е заменен с феникс. Това решение е сързано изцяло със символиката на тези две митични същества в Китай. От страна на злодеите също имаме нов персонаж – вещица. Сега хора, не забравяйте, че това е “Дисни”.

  Като цяло филмът е за любители. Бих ви посъветвала да го видите и сами да прецените дали ви харесва. Аз мога да говоря за себе си, като кажа че филмът е страхотен от актьорската игра през историята (макар и не много свързана с оригиналната легенда) до саундтрака. Около филма има много скандали, но тава не трябва да ви спира да го гледате.

Ревю на Мария Пугьова

Тагове:  ,

Оставете отговор