Морското чудовище (Goosebumps)

deep trouble BG

“Морското чудовище” е втората книга, която издателство “Хермес” са подбрали за българските читатели измежду поредицата “Goosebumps” на писателя Р.Л. Стайн – самостоятелни хорър истории, които заедно имат тираж от над 400 млн бройки в цял свят.

Били е младо момче, което обича да си фантазира, че е легендарен герой, спасил редица градове от морски чудовища. В действителност той прекарва лятната ваканция заедно със сестра си Шийна на борда на кораба, управляван от неговия чичо, учен, който изследва морския живот. Чичото предупреждава племенника си да не плува до големия коралов риф наблизо, но Били не го послушва и скоро разказва смайваща история – че там се крие морско чудовище! Дори малката му сестра не вярва на тази история, но в същото време чичото е посетен от собственици на голям аквапарк, които предлагат смайващата сума от един милион долара за намерена… русалка. Били се зарича пръв да открие митичното същество, но докато плува покрай кораловия риф попада на нещо съвсем друго – човекоядна акула чук…

“Морското чудовище” е чудесна книжка за малки и големи! Тя има интересен и динамичен сюжет, симпатични герои и богата морска фауна, които ще ви карат да прелиствате страниците, докато не затворите книгата. Малко съжалявам, че не открих поредицата като по-малък – тогава щях съвсем да се влюбя в нея, но по-добре късно, отколкото никога. Продължавам нататък!

Тагове:  

Един коментар за Морското чудовище (Goosebumps)

Оставете отговор