“Монахинята 2” поведе в бокс-офиса

valak magazines

Вторият филм от поредицата “Монахинята” поведе в бокс-офиса за уикенда! Продукцията на режисьора Майкъл Чавес, която е част от вселената на “Заклинанието” и дело на студио “Уорнър”, спечели 32 милиона долара от американските кина и това се оказа достатъчно, за да оглави класирането, въпреки сериозното отстъпление спрямо първата част, която спечели 53 милиона при излизането си през 2018-та година. Въпреки това анализаторите казват, че резултата на филма е добър, тъй като през миналата година по същото време хорърът Barbarian на “Дисни” е трябвало да се задоволи само с 10 милиона.

По света “Монахинята 2”, в който участват звездите Таиса Фармига и Ана Попълуел, последната известна още и като Сюзан от “Хрониките на Нарния”, добавя още 52 милиона долара приходи за общ глобален резултат от 85 милиона. Това е приличен резултат на фона от бюджета, възлизащ на 38,5 милиона долара, но не съвсем зашеметяващ. Филмът визуално отстъпва на предшественика си, а тематично по-скоро го повтаря, отколкото да предлага нещо ново и поради това бледнее пред други заглавия от сезона на ужасите през 2023-та, в който видяхме изключително сполучливия “Екзорсистът на Папата” и емоционално силния “Коварен капан: Червената врата”. Въпреки това, “Монахинята 2” остава ниво над супергеройски продукции като “Синия бръмбар”, който бе обида за реномето на DC, а на всичко отгоре и в комерсиално отношение се представя по-добре.

В цялостната класация за приходи, спечелени през 2023-та година начело обаче вече е филмът “Барби” с 1,4 млрд долара, втори е “Супер Марио” с 1,3, а на трета позиция се нарежда “Опенхаймер” с 890 милиона долара. Така за “Уорнър”, които празнуват 100 години от създаването си, годината става успешна въпреки провали като “Флаш” и втория “Шазам” заради екранизацията за играчката на “Мател”. Продуцентското студио “Юнивърсъл” също празнува заради “Супер Марио” и “Опенхаймер”, а за “Дисни”, които също са юбиляри, но най-успешният им филм “Пазителите на галактиката 3” е едва четвърти с 845 милиона долара остават много теми за размисъл защо в годината, когато трябваше да почетем паметта на Уолт нещата поне засега се развиват по този начин. От Цитаделата ще продължим да следим новините от бокс-офиса с представянето на следващите жанрови филми, които очакваме!

Тагове:  

Един коментар за “Монахинята 2” поведе в бокс-офиса

  • Alexander  :

    “Монахинята 2” поведе убедително и в българския бокс-офис, печелейки приходи от 250 000 лв в премиерния си уикенд – с комфортна преднина пред “Моята голяма луда гръцка сватба 3”, заела второто място с 50 000 лв.

Оставете отговор