“Молитва за дявола” взима третата номинация за Филм на годината

prey-for-the-devil-social-featured

Филмът на ужасите “Молитва за дявола”, излязъл у нас за Хелоуин, печели третата номинация в категорията за Филм на годината от годишните награди на Цитаделата. Това е поредното участие на хорър в състезанието за този трофей, след заглавията от поредиците “То” и “Заклинанието”. Интересното при “Молитва за дявола” е, че филмът е сниман у нас и голяма част от действието се развива в сградата на Софийския университет. Една от сцените на филма дори включва екзорсизъм на български език.

onesheet

В “Молитва за дявола” се разказва историята на сестра Ан, която е имала нелеката участ да израсне под грижите на обсебената си майка. Когато става свидетел на нейното самоубийство, нещо в Ан се пречупва и тя решава да постъпи в манастир, където да отдаде живота си в служение на Бог. След време обаче пътят й я отвежда в Бостън, САЩ, където Ан получава послушанието да подпомага школата „Свети Архангел Михаил“, създадена от Католическата Църква с цел обучаването на свещеници – екзорсисти. И точно когато Ан смята, че демоничното минало си е отишло завинаги, то се завръща с цялата си ярост и мрак.

prey-for-the-devil-new-trailer

“Молитва за дявола” е драматично различен като тон от другите две номинации в категорията, а именно “Аватар” и “Лешникотрошачката”. Той е предложение за любителите на по-мрачни истории, които, ако смятат, че си струва да видим втора победа на ужас в категорията за Филм на годината след тази на “То” през 2017-та година, ще могат да го подкрепят в гласуването утре и вдругиден.

Оставете отговор