Мия

miya sk8

Мия Чинен е герой от аниме поредицата Sk8 the Infinity. Той е изключително талантлив млад скейтър, който е част от националния отбор на Япония, но в същото време се пуска и на нелегалните състезания S.

Мия се запалва по скейтборда още от малък, като първоначално се състезава с приятели. Той започва да изпъква пред тях заради таланта си, което ги кара да се отчуждят от него и така Мия остава сам. Това променя характера му и той се превръща в студен перфекционист, като въпреки младостта си успява да стане един от най-добрите в Япония и влиза в националния отбор по скейт.

miya-chinen

Въпреки този успех Мия се включва и в нелегалните състезания по опасния маршрут S, където се състезава с гения от Канада Ланда Хасегава. Мия губи от Ланга и така затвърждава интереса на шампиона Адам към този състезател. Адам знае за таланта и на Мия, но го счита за твърде малък, за да се надпреварва с него, тъй като има изключително мръсен и неколегиален стил на каране, който излага на риск здравето на съперника.

Въпреки това, Мия бива поканен за турнира на най-добрите скейтъри, като обаче отпада от Тадаши Кикучи, наставника на Адам, състезаващ се под името скейт. По-важното е, че в серията надпревари обаче той се сближава със свои връстници като Ланга и Реки Киан, като открива, че може да има истински приятели в скейта. Това малко смекчава абразивния му подход в общуването.

Мия е интересен и талантлив скейтър, за който се радваме да разкажем в Цитаделата.

miya devious

Представен от Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор