Мишлето Тип

Mishleto-Tip_Ne-iska-spi_CV

Наскоро на книжния пазар у нас се появи интересна поредица за най-малките читатели (и техните родители). Говорим за книжките, разказващи ни патилата на мишлето Тип, герой, донякъде напомнящ на добре познатия ни Стюарт Литъл, но през който авторите и художниците успяват да пресъздадат често срещани трогателни сюжети от живота.

В “Мишлето Тип не иска да спи” главният герой отказва да се успокои и да заспи, а вместо това иска да му разказват приказки, макар баща му вече да е потънал в сън, а майка му също да иска да си ляга. Ще успее ли тя да накара малчуганът да се усмири?

Mishleto-Tip_Ne-iska-spi_01

В “Мишлето Тип не иска да яде” Тип отказва супата и сиренцето, приготвени от майка му, а вместо това иска само бонбони. Но когато в дома на мишлетата потропва прегладнял щурец, той ще получи мъдър пример как трябва да е благодарен за това, което има.

Книжките за “Мишлето Тип” са великолепно издадени, с чудесна корица, брилянтни илюстрации и много мил текст. Те са отличен избор за родители, които искат да потърсят нещо симпатично за децата си.

Mishleto-Tip_Ne-iska-yade_CV

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор