Михаел Бекенбауер

mikey

Михаел Бекенбауер е герой от аниме поредицата MF Ghost, който изпълнява по-скоро антагонистична роля.

Бекенбауер е германец и се налага като автомобилен състезател в родината си. Когато обаче електрическите задвижващи системи изместват двигателите с вътрешно горене, той се премества в Япония, за да участва в местния шампионат MF Ghost. В него бензинови машини се състезават по опасни пътища, а зрителите имат възможност да следят надпреварите в Интернет.

becks manga

Михаел се включва в първенството с автомобил “Порше Кайман”, който не е оптималният избор за такава надпревара. Въпреки това обаче Бекенбауер успява да изпревари местния шампион, каращ по-бързия модел на “Порше” от клас GT3, като постига това само с уменията си на пилот. Михаел се отнася с презрение към съперника, който е победил и дори отказва да се качи на подиума, за да отпразнува успеха, нещо, за което се отбелязва, че му е навик още от Германия.

На този етап Бекенбауер изглежда еталон за останалите, но читателите на мангата MF Ghost предупреждават, че той намира равностойни съперници, от които се научава да цени успеха си, а също така го вадят и от типичното хладнокръвие, с което обикновено се впуска в състезанията. Но дори от малкото, което сме видели досега той прави впечатлението на харизматичен и готин пилот, от който се надяваме да видим повече във втори сезон на анимето.

beckenbauer with porshe cayman

Представен от Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор