Мираж

mirage transformers

Мираж е герой от поредицата “Трансформърс”. Той е робот от фракцията на Аутоботите, известен с уменията си да се превръща в спортна кола и да създава илюзорни изображения, откъдето идва и името му. Появява се за пръв път в оригиналната анимация от 80-те години, а през 2023-та се превърна в централен персонаж с излизането на седмия игрален филм от поредицата, озаглавен “Възходът на зверовете”.

Мираж е от Аутоботите, които идват с Оптимус Прайм на Земята след като Бъмбълби намира тази планета като удобно убежище от войната на Кибертрон. Той се крие от очите на хората, като се превръща в мощно сребристо “Порше”. Тогава обаче крадец на име Ноа опитва да го открадне и Мираж е принуден да го заведе до базата на останалите Аутоботи. Оптимус никак не е доволен от това, но Мираж го убеждава, че могат да използват Ноа, за да отрие галактически ключ, способен да разкрие на Аутоботите път обратно към родната им планета Кибертрон. Този план не сполучва заради появата на Скърдж, лидер на Терорконите, непозната за Аутоботите фракция трансформъри, която служи на тъмния бог Уникрон.

mirage tf

Мираж пътува до Перу с останалите Аутоботи, за да попречи на Скърдж да намери втората половина на ключа, като там се среща с максималите, трансформъри зверове, които се борят с Уникрон. Скърдж също се появява там и инфектира летящ робот птица на име Еъррейзър, като използва объркването от атаката й срещу приятелите й така, че да отмъкне и втората половина от ключа. След това лидерът на терорконите започва да подготвя планетата Земя за страховитото пришествие на господаря си, трансформъра планетояд Уникрон, почитан като бог. Мираж го атакува, но бива победен от Скърдж, след което с последни сили дава отломки от тялото си на човека Ноа. С помощта на Оптимус Прайм, той побеждава Скърдж и прекъсва контакта с Уникрон, като така Земята е спасена.

По-късно Мираж бива възстановен от Ноа и двамата остават добри приятели. Забавен, самоуверен и симпатичен герой, той е от сполучливите попадения в иначе не съвсем изпипания седми филм от поредицата “Трансформърс” – “Възходът на зверовете”.

Представен от Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор