Микеланджело

mickey winner

Микеланджело е най-известният герой от поредицата “Костенурките Нинджа”, започнала като независим комикс и превърнала се в поп-културен феномен, обхващащ популярни анимации и пълнометражни филми. Подобно на братята си, Микеланджело носи името на известен ренесансов артист, в случая Микеланджело Буанароти. Веселият му характер и чувство за хумор го правят любимец на зрителите.

mickey classic

Микеланджело от самото начало е измислен да е по-забавен образ от братята си, с повече чувство за хумор и по-голям интерес от поп-културата. Това не личи толкова в комиксите, но става факт в анимационния сериал от 80-те, който задава тон за цялостното развитие на образа и достига кулминация в новата анимация от 2012-та и филмовата поредица на Майкъл Бей.

mickey 03

Микеланджело е една от четирите костенурки, заляти с мутаген и обучени от антропоморфния плъх Сплинтер в изкуството на нинджа. Той често се възприема като най-малкият от братята и е известен с любвеобилната си природа. Микеланджело е майстор на бойните изкуства, до степен, че в анимацията от 2012-та Сплинтер го определя като най-талантливият, но вместо с битки, предпочита да се занимава с гледането на популярни сериали, музика и ядене на пици. Оръжието, което е избрал е нун-чаку, а освен него владее още и кусаригама. Микеланджело е способен да се бие без да мисли, което според Сплинтер е уникално умение.

Michelangelo-TMNT-2007-Movie-e1361299888830

Микеланджело обича да закача братята си, но въпреки това е много обичан от тях, до степен, че те изпадат в паника, когато някой успее да го нарани. Въпреки това, Микеланджело е майстор на това да им вдигне кръвното, като успява да обърка внимателно измислените планове на Леонардо, да повреди сложните изобретения на Донатело и да разяри и без това гневливия Рафаел. За сметка на това Микеланджело е способен да се сприятели дори със същества, които изглеждат враждебни или странни, като огромния крокодил Ледърхед, мутанта гекон, който кара скейтборд или сладоледеното котенце, а когато героите от стария сериал се срещат с тези от новата анимация, Микеланджеловците единствени не проявяват агресия един към друг.

mickey happy

Майки е известен и със странните бойни викове, като “Коуабунга” и “Буякаша”, а в игралните филми на Майкъл Бей се преструва на ухажор пред Ейприл О’Нийл. Изглежда, Микеланджело има и известна способност да пробива четвъртата стена, подобно на Дедпул, тъй като в новата анимация от 2012-та се шегува, че “се е срещал с Мегън Фокс”.

mickey wink

Добродушен, усмихнат и забавен, Микеланджело е всеобщият любимец – на другите герои от поредицата, на децата с повече чувство за хумор, на порасналите фенове, които виждат в него най-свежият образ, дори на онези, които предпочитат повече някой от братята му. Невъзможно е да не обикнеш Майки и да не ти се прияде пица с него 😉 Затова и завършваме представянето му с едно “Буякаша!!!”

 

Оставете отговор