Миказуки Мунечика

Mikazuki.Munechika.600.1863685

Миказуки Мунечика е герой от поредицата “Touken Ranbu”, която включва в себе си компютърна игра, два аниме сериала, поредица театрални постановки и игрален филм, където ролята му се изпълнява от актьора Хироки Сузуки.

Образът на Миказуки е вдъхновен от реалната история на един от петте велики меча на Япония, изкован през 11-ти век от ковача Санджо Мунечика. Той се счита за най-красивото оръжие в Страната на изгряващото слънце и в момента се помещава в националния музей на Токио.

Mikazuki.Munechika.600.1844041

В поредицата “Тукен Ранбу” Мика бива върнат към живот от санива, човек със свръхестествени сили, който може да вдъхва душа и да създаде човешко право на неодушевен предмет. Миказуки е един от тукен данши, мечоносците, които биват изпращани назад във времето, за да се борят с Ретроградната армия, злодеи, които опитват да променят миналото и така да унищожат настоящето.

mika hand

Макар на външен вид да изглежда като красив и елегантен благородник, Миказуки има характера на старец, тъй като е изкован много назад в миналото, поради което бива наричан галено “джиджи”, което грубо преведено означава “дядо”. Той върши всичко бавно и спокойно, без да позволява да бъде притискан. Веднъж предвизвикан обаче Миказуки е воин със смазваща сила, способен да побеждава и най-големите си и могъщи противници от Ретроградната армия. Дори по-ценни обаче са съветите му към по-младите тукен данши, като той рядко си позволява да им казва директно какво да предприемат, а предпочита да провокира мисълта им така, че те сами да стигнат до правилните изводи за промяна на поведението си.

mika handsome

Миказуки е един от най-популярните герои в поредицата “Touken Ranbu” и предизвиква такова обожание, че наскоро лимитирана серия от негови фигури в реален размер бе продадена на ценители, всеки от които заплати сума като за нова лека кола.

Той е личният ми любимец в поредицата “Touken Ranbu”.

touken ranbu the movie

 

Представяне на Александър Драганов

Тагове:  

2 коментара за Миказуки Мунечика

  • Цитаделата  :

    […] а също така и умел боец, макар сякаш да няма силата на Миказуки Мунечика, до чиито съвети понякога се […]

  • Цитаделата  :

    […] и пренебрегван за мисия с пристигането на герои като Миказуки Мунечика. Въпреки това именно той се занимава с развеждането на […]

Оставете отговор