Мечове в Леда – новата книга на Националния клуб за Фентъзи и Хорър!

Мечове в Леда – новата книга на Националния клуб за Фентъзи и Хорър!

 

Author: Darth Sparhawk
Date: 20.01.2011

Photobucket

Колкото и да обичам фентъзито и собствените си писания, любовта ми към тях бе подложена на сериозно изпитание, докато мъкнех 10% от тиража на сборника “Мечове в Леда” из софийското метро. Все още чувствам ръцете си, сякаш съм въртял истински меч в тях – не, че знам как е, но такава е романтичната ми представа. Въпреки това, след порядъчна вечеря, в душата ми започва да се надига топла еуфория, тъй като мога с гордост да представя новата книга на Националния Клуб за Фентъзи и Хорър – “МЕЧОВЕ В ЛЕДА”.
Какво е “Мечове в леда”? Всичко започна от една студена вечер, когато бях навън на студа и се вдъхнових да напиша разказ – историята на мрачен елф, прокуден от своя народ и озовал се на ръба на смъртта в невъобразимо висока и страховита планина. Така се родиха моите Сказания за Ледената Планина, първото от които бе историята именно на въпросния елф на мрака – готин пич на име Алтиарин, който надявам се ще обикнете, след като се запознаете с неговата история.
Аз обаче изпреварвам събитията. След като написах историята на Алтиарин, аз посетих отново собствения си фентъзи свят, създавайки нов герой – очарователния, но и трагичен вампир Римиел. Всички казват, че вампирите са се продали на Дявола, но никой не развива реално сюжета. Аз реших да го направя и така създадох отвратителния образ на Последния силф, според мен доста гаден злодей, който също ще харесате.
Тъй или иначе, малко след това получих подарък от моя приятел Бранимир Събев. Майстор на късия разказ в хоръра, той ми бе направил специален дар, написвайки фентъзи разказ на име “Кулата в леденото езеро”. Той ми хареса толкова много, че, вдъхновен от общия нюанс в двете истории, убедих горкия човек да издадем книга с нашите творения, нещо в общи линии самоубийствено в нашего време, където книгата остава по на заден фон. Към екипа постепенно се присъединиха още юнаци.
Photobucket
Дойде Иван Димитров, един от създателите на нашия фентъзи клуб, представил история с жежкото име “Пратка от Египет”. При все заглавието си, разказът всъщност представя една доста страховита зимна история.
Дойде Васил Мирчев-младши, създателят на нашия сайт, написал “Златният вълк”, трогателна, но в същото време болезнено истинска история, макар и разказана като зимна фентъзи приказка.
Дойде Станьо Желев, най-младият автор в клуба, още ученик, но с талант, завиден дори за батковците. Той разказва за “Сянката на магьосника”, една истинска епична история, макар и неголям, но пък наситен с приключения обем.
И, за да не сме като британски клуб от средата на 19 век, дойде и Дамата на нашата селекция, Яна Маркова, която написа една изящно и красиво една “Подменена приказка”.
Всички тези истории сега са в ръцете ми (и в пликовете зад мен) и според мен заслужават да им дадете шанс, като им обърнете внимание. Скоро книжката ще тръгне по пазара (където успеем да я пуснем), а преди това ще бъде представена и продавана с отстъпка на станалата вече сакрална дата 29 януари. Премиерата ще бъде от 16.00ч в Дома на Културата “Средец”, час след връчването на юбилейните десети награди на Националния Клуб за Фентъзи и Хорър.
Надявам се да дойдете и да си вземете едни “Мечове в Леда”, потапяйки се в седем истории, за които най-малкото, което мога да кажа е, че са написани искрено и с любов както към зимата, така и към фентъзито.
Очаквам ви!

Photobucket

Оставете отговор