“Междузвездни войни” – любим филм на Веселин Марешки

kylo-vs-vader

“Междузвездни войни” е любим филм на Веселин Марешки, лидер на партията “Воля” и кандидат за евродепутат. Това съобщи самият той в интервю за любимите си филми, като посочи сагата на Джордж Лукас като третото си най-любимо произведение в киното и цитира Йода и Оби-Уан Кеноби като вдъхновители за предизборната си борба. В класацията на политика, който е собственик и на верига аптеки, както и на бензиностации, космическата сага, създадена от Лукас и в общи линии унищожена от “Дисни”, отстъпва само на българската класика “Вчера” и “Изкуплението Шоушенк”, великолепната адаптация по Стивън Кинг, считана от мнозина за най-велик филм в историята. Това е солидна селекция от страна на депутата, който навремето беше собственик и на футболен клуб “Локомотив” /Пловдив/.

След тази сериозна подкрепа сагата спокойно ще може да продължи с поредната трилогия, която ще бъде правена от създателите на “Игра на тронове”, друга поредица, която смело се е устремила към окончателна деградация. Според Боб Айгър, шефът на “Дисни”, досегашните пет филма на компанията са били успешни и затова след кратка пауза подир “Епизод 9” те ще продължат напред с новите планове, като в същото време няма да спират Райън Джонсън да разработва своите проекти. Току-виж колосите на драматургичната мисъл, адаптирали Джордж Р.Р. Мартин обединят интелектуални сили с режисьора на “Епизод 8”, успял да отблъсне фенове, подкрепяли поредицата десетилетия наред и ако имат късмет, могат да си спечелят подкрепата на някой друг виден български политик, като Волен Сидеров например.

И ако считате тонът на новината за по-скоро шеговит, не забравяйте, че понякога на човек му остават само два варианта – да се смее или да плаче, а смехът е по-здравословната опция.

Оставете отговор