Мегаморфни Пауър Рейнджърс/Костенурките Нинджа

rangers vs turtles

Макар през последно време да намалихме ревютата за супергерои в Цитаделата поради умора от някои процеси в жанра, класиките винаги си остават интересни за нас и когато видях този комикс, изправящ едни срещу други любимците ни от едно време – Пауър Рейнджърс и Костенурките Нинджа – разбрах, че няма как да го пропусна. Красивото издание на събраната в един том поредица от Раян Парът, Симоне ди Мео и Уолтър Баямонте е дело на “Артлайн”.

Костенурките Нинджа и Пауър Рейнджърс хем си приличат, хем не много – едните са винаги скрити, а ако някой ги види, бяга от уплаха, а другите са познати на всички и обичани. Световете им обаче ще се сблъскат, когато злокобния Шрьодер успява да открадне един от пръстените на рейнджърите и получава свръхестествена сила. Злодеят се съюзява със злата вещица Рита и заплашва целия свят с амбицията си. За да го спрат, костенурковците и рейнджърите ще трябва да обединят сили – но преди това, както може да се очаква, ще се поступат едно хубаво…

turtles vs rangers

“Мегаморфни Пауър Рейнджърс/Костенурките Нинджа” е дестилирана носталгия и разкошно приключение, което ще върне всеки пораснал фен в прекрасните дни от детството му, а ако попадне в ръцете на малчуган, току виж го запали по любимите поредици на родителите му. Рисунъкът е страхотен и не отстъпва на нищо, предлагано от “Марвел” или DC, историята е шемет и е точно каквато бихме си я представили в някое от обичните ни детски, като героите са развити чудесно и са верни на себе си, лафовете са на ниво и екшънът си го бива. За отбелязване е и добрият превод на Здравко Генов, в който личи ентусиазъм от работата, който не може да се замаскира. Всичко това прави комиксът страхотно преживяване и съм много щастлив, че “Артлайн” са направили верният избор да го издадат на български.

Ако някога сте обичали Костенурките и/или Рейнджърите, не бива да пропускате това издание бижу. Детето във вас го заслужава!

morph

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор