Мастертън с награда “Брам Стокър” за цялостно творчество!

graham smaller pic

Писателят Греъм Мастертън, автор на над 200 книги, сред които и класиката “Маниту – Кошмар в Манхатън”, получи наградата “Брам Стокър” за цялостен принос. Това се случи на фестивала “СтокърКон” в хотел “Гранд Рапидс”, Мичиган, а гости на събитието са били популярни творци като Джош Малерман и Робърт Маккамън. Самият Мастертън не е имал възможността да присъства, но негов представител е взел отличието, носещо името на автора на “Дракула”. Греъм е бил награден по желание на членовете на американската асоциация на писатели на ужаса, тъй като е любим на повечето от тях, които са израснали в книгите му.

“Надявам се, че тази награда е само наполовина, тъй като имам още доста хорър истории за разказване”, сподели в типичния си стил Мастертън в социалните мрежи. През 2016-та той спечели наградата за Автор на годината от Цитаделата, а през тази година авторът изяви желание да се включи в сборника с наше участие “Сказанията на Стрикса”, като в петия брой ще може да прочетете произведението му “Удушвача”, написано в съавторство с Даун Дж. Харис!

Може да очаквате още ревюта на негови произведения в най-скоро време, а дотогава си припомнете вече разгледаните от нас негови произведения ТУК!

Оставете отговор