Мастертън смля от критики ВВС заради “Война на Световете”

graham smaller pic

Писателят Греъм Мастертън, автор на класиката “Маниту – Кошмар в Манхатън” и носител на наградата “Брам Стокър” за цялостно творчество съсипа от критики британската телевизия заради новата им версия на “Война на световете”, адаптация по класическия роман Хърбърт Уелс.

“Жизненоважно когато описвате странно и невероятно събитие героите и мотивациите им да са напълно достоверни. Главната мъжка роля на Джордж, за който се предполага, че е журналист е невероятно слаба. Това са времената на крал Едуард, но той спокойно признава, че са неженени с приятелката си Ейми, нещо, което никой в онази епоха не би направил. Дори през 1973-та с гаджето ми се правехме на женени, за да можем да получим жилище под наем”, почва ги Мастертън във “Фейсбук” и не спира:

“Джордж напуска работа, понеже е написал репортаж, но заслугата е дадена на колегата му (понеже собственикът на вестника не одобрява това, че живее в грях с Ейми). В ония времена не са писали имената на журналистите под статията. После Джордж иска от законната си съпруга да се разведе, но тя отказва и той се примирява. Вярно е, че в ония времена разводът е бил нещо скандално и е изисквал доказателство за изневяра или крайни форми на насилие. Можеше обаче да покаже малко повече топки – предполага се, че после ще се бори с марсианците.”

Мастертън отбелязва и други сериозни недостатъци на сериала,  но заковава проблемът, като казва: “ВВС просто се правят на политкоректни. Радвам се, че Хърбърт Уелс не е жив да види тази подигравка. Ще ми се и аз да не я бях гледал.”

Оставете отговор