Масаки Хинаока

masaki

Масаки Хинаока е главният герой в аниме поредицата Wave: Let’s Go Surfing. Той е ученик, който първоначално не обича сърфа, но после се запалва по този спорт и постига високо ниво в него, въпреки че е на ръба да се откаже след смъртта на приятеля си Шо Акицуки.

Масаки е наричан по прякор “Корги” заради породата кученце, която има. Той е най-добър приятел със сърфиста Налу Танака, но не проявява интерес към спорта му, докато в класа не идва Шо, който също е много добър в тази дисциплина. Той обяснява на Корги как да сърфира и Масаки бързо става много добър, като обаче е склонен да рискува прекалено, нещо, за което Акицуки го упреква. Поради това Хинаока е смазан, когато приятелят му се удавя след като излиза в бурна нощ и при убийствено големи вълни.

masaki sad

След като Шо изчезва в зимното море, Масаки изпада в стрес, като трепери при излизането на буря нощем. Той иска да кара сърф, но паралелно с това и мрази спорта, отнел му скъп човек. Все пак той преодолява това с помощта на Танака, който го спасява след като самия Корги навлиза в нощното море с идеята да отнеме живота си. Приятелят му напомня думите на Шо, че океанът винаги ще ги сближава, а Масаки се съвзема и се връща към сърфа.

Хинаока се мести в друг град, където се научава да плува и при по ниски вълни, като става все по-добър и намира нови приятели. Той кара ваканция и на Хаваите, където обаче сърфът наистина е изключително предизвикателен, а грешките могат да са фатални. Там той се сприятелява и с големия брат на Шо, а уменията му печелят одобрението на световния шампион Фуке, отнасял се доскоро пренебрежително с него.

Въпреки загубата, която е преживял, Масаки Хинаока успява да стане много добър в спорта, за който се казва, че е най-близо до Рая, а именно сърфинга и така си спечели биография в Цитаделата.

masaki surf happy

Представен от Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор