Мартеничка от трейлъри – “Пазителите на галактиката” и “Пришълецът”

babygrootAlien-Isolation-Xeno

Мартеничка от трейлъри излезе тази нощ в Интернет, като се появиха нови клипове за може би най-веселия и може би най-страшния филм, които предстои за излизане тази година.

Първо, веселяците. “Пазителите на галактиката 2” представиха много забавен трейлър, отново подложен с песента “The Chain” на Fleetwood Mac, традиционно свързвана с Формула 1. Този път се акцентира на това, че в екипа влизат нови герои, а на края се появява и ключов образ за сюжета. Както винаги в такива случаи опасенията са, че толкова много образи могат да разводнят историята и да затруднят развитието на сюжета. Трябва да разчитаме, че Джеймс Гън се е справил с това предизвикателство с помощта на чувството си за хумор. За отбелязване е, че все още не виждаме какъв точно ще е конфликтът във филма, нито кой ще е основният антагонист.

Следват гадинките. “Alien: Covenant” идва след не един, а няколко филма от поредицата, които са със спорни художествени достойнства, като “Прометей” показа, че дори Ридли Скот не може да гарантира на 100% качество. Нищо от видяното в новия клип не ми успокои съмненията ми, относно филма. Признавам си, че на ниво първо впечатление, не харесвам героите и не харесвам актьорите, избрани за този филм. От цялото видео лъха тежък патос, накъсан с типични за Холивуд сцени за това как някой виси отнякъде и лази, за да не падне. Светъл лъч, разбира се, е появата на ксеноморфите, които изглеждат брутални. Но трябва да имате едно наум – екшънът с пришълците е на ниво във филмите на Джеймс Камерън /2-ри/ и Пол Андерсън /1-вия AvP/, а не на Ридли, който досега ги е показвал сдържано в оригинала и “Прометей”. Така че и там трябва да видим доколко се е справил добре.

В заключение искам да кажа, че не искам да звуча като хейтър и да търся кусури в хитови филми. Макар да не съм фен на “Марвъл” и да не харесах “Прометей”, много бих се радвал и “Guardians of the Galaxy vol.2”, и “Alien:Covenant” да ми харесат. Просто не съм фен на телешкия възторг от нещо само заради бранда, с който е предлагано и се стремя да оценявам филмите по това, което ми предлагат – за момента съм предпазлив относно Пазителите и скептик към Пришълеца, но затова пък се надявам да бъда приятно изненадан, когато излязат на голям екран.

Оставете отговор