Мария Бакалова се размина с Оскара

oscar

Българската актриса Мария Бакалова не успя да спечели наградата “Оскар” за най-добра женска роля, въпреки силната си номинация за участието си в комедията “Борат 2”. Въпреки това, самото й участие в нощта на най-популярните филмови отличия заслужава уважение, а ние й стискаме палци скоро да получи нов шанс.

Драмата “Земя на номади” от режисьорката Клоуи Жао бе големият победител на тазгодишните Оскари, като взе отличията за филм, режисьор и актриса (Франсис Макдорманд, легенда, за която това е общо четвърти Оскар). Сър Антъни Хопкинс обаче поднесе изненадата на вечерта, като спечели отличието за най-добър актьор заради участието си във филма “Бащата”. Очакванията бяха наградата да остане за покойния Чадуик Боузман. “За душата” на “Пиксар” пък спечели приза за анимационен филм. “Тенет” на Кристофър Нолан бе отличен в категорията за ефекти.

Като цяло и тази година Оскарите се тупаха по гърба затова колко политкоректни са заради големия брой жени и представители на етнически малцинства, които номинират и награждават, а по-“будни” журналисти ги критикуваха задето трябва още, давайки за пример конкурентни награди, където вече съвсем няма бели мъже. Всичко това превръща изкуството във фарс, но на този фон не е лошо, че има номинация за Мария Бакалова и награда за сър Антъни Хопкинс. Другото е суета.

Тагове:  

Оставете отговор