Мамору Мияно

mamoru

Мамору Мияно е японски актьор – seiyu или озвучител на анимета. Той е участвал в някои от най-големите поредици на японската анимация и е носител на редица престижни награди за труда си.

Мамору е роден на 8-ми юни 1983-та година в префектура Сайтама. Като малък се записва в театралната група “Химавари” под влиянието на брат си, макар да не е много редовен ученик. Като млад комбинира участието в анимета с музика, като сред първите му роли е тази на Киба, главния герой в Wolf’s Rain, история, която е култова за фъри фендъма, но още не сме представили в сайта, тъй като е изключително тъжна.

През 2003-та година Мияно печели ролята на Ягами в “Тетрадката на смъртта”, изпълнение, за което печели награда за най-добър озвучител.

mamoru cheer

През следващите години следват роли в класически поредици като “Мобилни костюми Гъндам 00” и “Железният алхимик: Братство”, като паралелно с това той продължава и успешна музикална кариера.

През 2010-та той печели ролята на Такуто, главния герой в нестандартното аниме за гигантски роботи Star Driver, едно от първите произведения, които ни заплени по японската анимация. Година по-късно певческата и актьорските му кариери се комбинират в може би ултимативната за него роля, тази на Токия Ичиносе от музикалното фентъзи Uta no Prince-sama. Мамору озвучава Токия и до ден днешен.

През 2013-та година Мияно дава гласа си за друг много любим герой – Рин Мацуока от плувното аниме Free!, още една роля, която изпълнява и до днес, а през 2016-та озвучава Кей, протагониста от поредицата Ajin, който в игралния филм бе изигран от Такеру Сато.

Сред другите проекти, в които Мияно участва са популярни анимета като Durarara, Hunter X Hunter, Bungo Stray Dogs, Legend of the Galactic Heroes. Популярен и обичан актьор, той е вдъхнал живот на много обичани персонажи и се надяваме да продължи да го прави и за в бъдеще.

Мамору Мияно е женен от 2008-ма година и има син.

mamoru cool

Представен от Александър Драганов

Тагове:  , ,

Оставете отговор