Малките титани: Сделка с дявола

Teen_Titans_The_Judas_Contract

Teen Titans: The Judas Contract е вторият филм за Малките титани в анимационната вселена, вдъхновена от комиксите на DC. Макар да започва като бозаво тийн фентъзи, той разгръща много силен сюжет, който се оказва едно от най-силните предложения от вселената на Батман и Супермен, излизали напоследък.

Малките титани /Teen Titans/, ръководени от Старфайър и нейния любим Найтуинг, са по следите на опасна секта, ръководена от фанатичния Брат Кръв, който си е спечелил безсмъртие, но мечтае да се превърне в бог. Опасният гуру обаче винаги е на крачка пред супергероите, тъй като има могъщ съюзник, наемникът Детстроук, който се е върнал към нов живот и решен да си отмъсти на победилия го в миналото Деймиън Уейн. Детстроук се е зарекъл да хване както него, така и приятелите му, а после да ги предаде на Брат Кръв за страховития ритуал, който ще извърши възнесението му. Уязвимата ядка в екипа е Тера, младо момиче с невероятно силна земна магия, която обаче така и не успява да се впише сред останалите…

teentitans

Когато прочетох резюмето на филма, завъртях очи и си казах, че това пак ще е история за някоя неразбрана кифла. Началото на филма потвърди лошите ми описания, но въпреки това реших да го изгледам докрая и се оказа, че изобщо не съжалявам за избора си. Има си причина да съм фен на “Уорнър” и DC – сценаристите, ръководени от режисьора Сам Лиу поемат по посока, в която колегите им от “Марвел” или повечето автори на фентъзита за тийнейджъри като Рик Риърдън и Касандра Клеър изобщо не биха дръзнали да извървят по начина, по който го прави този филм. Богат с разнородни герои, без да е натрапчиво политкоректен, развиващ силна героиня, която не щади заради криворазбран феминизъм, “Сделка с дявола” е филм, който използва шаренията, характерна за комиксовия жанр, за да разкаже един филм, който мога да обобщя и с една-единствена дума – истински. Не пропускайте.

 

Тагове:  ,

Оставете отговор