Малкаса Пойнт

beast house bg

Макар да не е никак Коледен автор (освен ако не броим традицията у нас да колим прасе), продължаваме с ревютата на Ричард Леймън, като днес спираме вниманието ви върху “Малкаса Пойнт” – продължение на бестселъра “Къщата на Звяра”.

Тайлър и Нора са две мацки, които пътуват ваканционно през Америка, но изпадат в беда, когато на пътя ги спира маниак. От това не произтича нищо лошо, тъй като двамата са спасени от момчета, върнали се от армията към цивилния живот. Както може да се досетите, четиримата се събират заедно и пристигат в градчето Малкаса Пойнт, където Тайлър се надява да открие старага си изгора Дан, макар чувствата й към храбрия войник Ейб да я карат да се съмнява в мъдростта на такова решение. От откачен местен старец обаче момичето разбира, че Дан вече може да се открие само в Къщата на Звяра, злокобна туристическа атракция, къща, в която се говори, че вилнеят зли сили…

Тази книжка на Леймън прилича на микс между другите му два романа, които вече четох, “Къщата на Звяра” и “В тъмните гори”, но не е толкова надъхваща, дива и възторжена. Това си е по-традиционен хорър с чудовище, който върви полека и има отделните екстремни моменти, но като цяло стъпва в едно по-нормално русло. Както и в предишната част има и човешки злодей, в случая безскрупулен писател, решен да напише хит по действителни събития, но той не е толкова гаден и гнусарски като Рой от предната част. Книгата не е лоша, но просто не е толкова Леймън колкото предните две, които ревюирах.

А може би просто трябва да направя пауза с автора по празниците.

the beast house

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор