Макото Такибана

makoto

Макото Такибана е герой от аниме поредицата Free! Той е капитан на училищния отбор в Иватоби, известен с доброто си сърце. Макар да е най-едър от всички състезатели в тима, всъщност може да бъде плах и стеснителен.

Макото е приятел с виртуоза на плуването Харука Нанасе още от детството му и успява да търпи настроенията му, а също и привидно студения му характер. Затова не е изненада, че той го убеждава да се включи в отбора по плуване на училището “Иватоби”, след като преди това Хару се е отказал по лични причини, а именно съперничеството му с Рин Мацуока. Макото става капитан на тима и е известен с майсторската си техника по гръб, което им помага при участията им на щафета. Заради уменията и силата си, Такибана бива сравняван с косатка, така както Хару е делфин, а Рин – акула. Въпреки това е интересно да се отбележи, че заради инцидент от детството си, той има фобия от това да плува в океана, нещо, което преодолява по време на летен лагер, когато опитва да помогне на неблагоразумно отишлия да тренира нощем Рюгазаки Рей.

makoto splash

При последната си година в училище, Макото започва да се притеснява за Харука, която изглежда не знае какво да прави с живота си по-нататък. Това обтяга за известно време отношенията помежду им, което понякога се случва, макар и по различни причини, като например това, че Нанасе е с много силен характер и Такибана се чуди дали обича плуването или просто върви подир приятеля си. Тогава Макото се успокоява с това, че обича както плуването, така и приятелите си, но за дилемата на Хару помага Рин, който го убеждава да стане състезател. Такибана обаче открива друга страст, когато започва да помага като треньор на малките деца в отбора по плуване. Оказва се, че той има естествен педагогически подход и затова решава да се отдаде на него след завършване.

makoto gif

Преди това обаче Такибана печели щафетата с приятелите си от отбора на “Иватоби”. Когато отива в университет, той задържа добри отношения с Хару и помага за сприятеляването му с Икуя Киришима, друг негов партньор от детството, тръгнал по пътя си. За целта той се изправя срещу Хиори, негов сегашен съотборник, който ревниво пази психическото състояние на Киришима.

makoto coach gif

Постепенно Макото установява, че иска да помага на елитни плувци като Нанасе Рику и това го кара леко да коригира посоката, в която иска да се развива. Дали ще успее може би ще разберем в предстоящите пълнометражни филми от поредицата.

makoto kawaii

Макото Такибана е описван от режисьорката на анимето Хироко Уцуми като “сладур” и “добър голям брат”. Той е един от най-обичаните герои в поредицата Free! и затова логично е третият персонаж от това аниме, сдобил се с биография в рубриката ни за Герои.

makoto orca

Представен от Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор