Макеню

mackenyu pic

Арата Макеню, роден като Меда Макеню и известен просто като Макеню, е японски актьор, прочул се с множеството си изпълнения на герои в игрални адаптации по аниме филми, включително на Ениши, финалният злодей в поредицата “Скитникът Кеншин”.

Макеню е роден на 16-ти ноември 1996-та година в Малко Токио, квартал на американския град Лос Анджелис, населен само от японци. Той е син на Сони Чиба, продуцент и майстор на бойните изкуства, майка му се казва Тамами, има още брат на име Гордън и сестра от предишен брак на баща му – Юри. Учи в Бевърли Хилс и от малък участва в телевизионни продукции, а докато е ученик се запалва и по спорт. Макеню е майстор ездач, способен да стреля с лък от гърба на кон, участник в състезател по карате, борба, гимнастика и водна топка. Обича също така и музиката, докато е още 10 годишен свири в банда на саксофон.

mackenyu sporten

На 15 години Макеню решава, че иска да стане актьор и само година след това прави дебют във филма Take a Chance, който е само началото на кариерата му. Когато изпълнява ролята на Ейджи Томари в Kamen Rider, Макеню покорява сърцата на японските фенове, а с участието си във втория филм от поредицата “Огненият пръстен” привлича вниманието и на американските зрители.

Големият си удар Макеню нанася през 2019-та, когато печели ролята на Ениши, последният голям враг на Скитника Кеншин във филмовата версия на историята му. Той играе заедно с Такеру Сато във филма Rurouni Kenshin: The Final и прави страхотно впечатление както с емоционалното си изпълнение, така и с умението си в сценичните бойни изкуства.

scar fma live

През миналата година Макеню влиза в образа на Скар за игралните версии на култовата поредица “Железният алхимик” по мангата на Хирому Аракава и макар те да са доста компромисни като качества, неговото изпълнение е може би най-силното във филмите. С него Макеню окончателно се налага като топ актьор за игрални версии на анимета и не е случайно, че американците залагат на него за техните опити във филмирането на японска анимация – той е избран да бъде Зоро в предстоящия сериал по One Piece на “Нетфликс”, ще изпълни и ролята на Пегасус Сея, главният герой във филма Knights of the Zodiac.

Въпреки славата си, Макеню е изключително дискретен относно личния си живот и е женен за момиче, което не е от средите на шоубизнеса, без да е огласявал името й. Можем да го наречем изключително обещаващ актьор и стискаме палци да го гледаме в още множество продукции.

enishi handsome

Представен от Александър Драганов

Оставете отговор