Майкъл Коул няма спирка!

convict

Писателят Майкъл Р. Коул няма спирка и издаде нова книга в края на лятото. Тя се казва Convict (“Осъден”) и звучи като микс между “Хищникът 2” и филмите от поредицата “Петък 13-ти”.

Убил е над хиляда различни форми на живот на хиляда различни планети. Няма мотив за престъпленията му освен тръпката. Не изпитва съчувствие, няма съвест, нито пък морал. Интересува го само удоволствието от болката, която причинява. Колкото жесток, толкова и коварен, Осъдения е избягал от галактическите маршали на родния си свят.

Сега на пътя му се явява нова планета – Земята. Там Осъдения ще намери нов вид, който да утоли жаждата му за кръв. След като каца с кораба си в гориста местност, Осъдения започва да избива туристите и всички, имали лошия късмет да привлекат вниманието му.

Касапницата отвежда Осъдения до две хижи в близост до езеро. В едната има група тийнейджъри, опитващи да се измъкнат от сивотата на ежедневието. В другата е полицаят Диего Тритон, уволнен заради това, че употребява прекомерна сила по време на арестите си. Диего обаче има страшна неприязън към престъпници – все едно от коя галактика идват…

Майкъл Коул е един от най-активните писатели в жанра днес. По-рано това лято той пусна и два военни екшъна – Caesаr, в който войници се борят с гигантски паяк и The Dark Secrets of Gerra, където пак има командоси, но срещу динозаври. Читателският ми опит обаче показва, че книгите му за военни са прекалено груби и брутални откъм положителни герои, докато истории, където полицаи или обикновени хора се изправят срещу чудовища му се получават по-добре, затова и основното ни внимание е насочено към Convict.

Оставете отговор