Майка Монро

maika monroe

Майка Монро е американска актриса, известна с участията си във филми на ужасите като It Follows и Longlegs.

Родена е 29 май 1993 година под името Дилън Монро Бъкли в Санта Барбара, Калифорния. Баща й е бил строителен работник, а майка й – преводач от езика на знаците. Наричат я Майка от малка, като накрая тя променя името си. Не е известно това да е свързано с българската дума. Няма роднинска връзка с легендата Мерилин Монро, въпреки съвпадението във фамилията.

Като тийнейджърка е запалена по кайтбординга и се мести в Доминиканската република, за да усъвършенства уменията си в този спорт. По-късно обаче решава да работи като актриса. Първите й роли са в драматични филми, като дебютът й е през 2012 година в At Any Price. Големият й пробив идва през 2014, когато изиграва ролята на главната героиня във филма на ужасите It Follows, който се превръща в култов за киноманите.

maika it follows

Успехът на It Follows отваря врати на Майка за други хитови продукции и през 2016 година тя се снима в “Петата вълна”, екранизация по популярния тийнейджърски роман на Рик Янси, както и в “Денят на независимостта: Нова заплаха”, продължение на култовия хит от 90-те. Паралелно се снима в по-малки хитове – драми, трилъри и ужаси.

През 2024 година се очаква излизането на филма Longlegs, в който Майка Монро си партнира с Никълъс Кейдж. Тя изпълнява ролята на агент от ФБР, който преследва сериен убиец. Критиката сравнява продукцията с “Мълчанието на агнетата”, което означава, че ролята на Монро е сходна с тази на Джоди Фостър. Отзивите за играта й са добри, което допълнително ще подсили позициите й в киното.

През 2025 година се очаква Майка Монро да се завърне в They Follow – дългоочакваното продължение на първия й голям хит It Follows. Ще очакваме с интерес и пожелаваме успех на кариерата й!

maika longlegs

Представена от д-р Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор