Мадагаскар

Madagascar_2005_DVD_Cover

Ако човек е фен на рисуваните лъвове, не би трябвало да пропуска да гледа “Мадагаскар”, класическата анимация от 2005-та година на компанията DreamWorks, която дава начало на една от най-успешните поредици в киното за деца на новия век.

Всичко започва, когато пингвините от зоологическата градина в Ню Йорк решават да избягат към Антарктида. Техния поход към свободата вдъхновява зебрата Марти, ивичест жребец, който се чуди дали е бял на черни ивици или черен на бели. Освен това той вече е на 10 години и го мъчи кризата на средната възраст, затова решава също да потърси дивата природа. Бягството му сериозно притеснява приятеля му и звезда на зоопарка Алекс Лъва, който хуква да го следва с още двама дружки – жираф хипохондрик и властна дебеличка хипопотамка. Цялото начинание приключва с фиаско, но общественото мнение се бунтува срещу държанието на животните в плен и така приятелите са запратени с кораб към дивата природа. Без изобщо да са готови да оцелеят в нея…

alex the lion

“Мадагаскар” е страхотна комедийна анимация, която е направена така, че може да забавлява малки и големи. Началото е приятно, а към средата на филма човек може да се смее с глас. На финала, когато вече се добавя малко драма (но не прекалено!) вече е малко досадно, но това е бял кахър на фона на цялостното преживяване. Ако по някаква причина ви е било криво, както стана с мен и се чудите как да се усмихнете отново, “Мадагаскар” е отлична рецепта. Пък и ще си намерите ново любимо лъвче – самодоволният, лаком, но чаровен и добродушен Алекс!

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор