Магьосници, джедаи и супергерои – във Формула 1!

wtf1 darth vader

Традиционно датата първи април е свързана с ден на бъзиците и поради личните ми пристрастия неведнъж съм намесвал в тях и Формула 1. Оказва се, че не съм единственият, на който му хрумват такива неща. Художникът Даниел Кросман е направил дизайн на автомобили от този спорт, вдъхновен от поредиците “Хари Потър” и “Междузвездни войни“, а в онлайн канала F1 Frenzy имаме стартова решетка за състезание с най-бързите болиди в света, като вместо познатите пилоти обаче срещаме герои от любими произведения. Няма как да не започнем с Хогуортс, който потребител представя така:

wtf1 car gryffindor

Броени минути остават до състезанието за Голямата награда на Хогуортс в тази прекрасна неделя вечер! Величественият замък е на повече от 1000 години и с наистина магическа история. Нека видим стартовата решетка:

Класическият резултат, в който Хари е на пол-позишън срещу вечния си враг Том Ридъл накара зевзек да се пошегува така:

“Дано Потър не поднови договора си с “Грифиндор”. Омръзна ми от доминацията му”. Както знаем, Формула 1 страда хронично от периоди, в който един пилот доминира, като за последните 20 години това направиха Михаел Шумахер, Себастиян Фетел и Люис Хамилтън.

Стартовата решетка за света на “Марвел” обаче предполага изключително драматична развръзка, тъй като фаворитите не са се класирали на предна позиция!

Изключително забавното на този грид е, че Спайдър-мен е толкова назад заради наказание, а Танос, явно обзет от манията си за баланс, заема позиция точно по средата на колоната – десети.

darth maul f1

Не е пропусната и култовата поредица “Междузвездни войни”. Резултатите от квалификацията са в полза на бунтовниците Люк и Хан, следвани изненадващо от Дарт Мул, а Вейдър и Кайло Рен са съответно седми и петнайсети. Проблемът на Кайло е решен от потребител, който призовава Рей да получи наказание от десет места:

Като говорим за бързина обаче, дори истинските пилоти от Формула 1 ще се затруднят да победят носителя на пол-позишън в следващия грид, в който таралежът Соник печели очакван пол-позишън пред заклетия си враг д-р Егмен, а моите любимци от тази поредица Шедоу и Нъкълс се класират респективно 5-ти и 9-ти:

Гран При на Япония е легендарно състезание и в реалния календар на формулата, затова съм щастлив, че анимето не е пропуснато, макар да е представено от поредица, която на този етап все още не сме отразили в сайта – My Hero Academia. Само заради това не мога да направя и по-подробен коментар на резулатите там 😀

Като цяло обаче мисля, че се очертават интересни състезания, може би дори повече от реалните, в които от години неизменен победител е отборът на “Мерцедес”. А колко по-интересно щеше да е, ако печелеше… “Слидерин”?!

Честит първи април!

slytherin f1 team

Статия от Александър Драганов

Оставете отговор