Лукас се почувства предаден от новите “Междузвездни войни”, призна шефът на “Дисни”

kylo snow

Създателят на “Междузвездни войни” Джордж Лукас се е почувствал предаден от подхода на “Дисни” при направата на новите филми. Това призна Боб Айгър, шефът на корпорацията “Дисни”, в автобиографията си, излязла преди броени дни. Лукас е сключил договора за продажбата на поредицата си с уверението, че идеите му за продължения ще бъдат взети по внимание, но “Дисни” са се изхитрили и не са включили това в договора, след което са прецакали легендарния режисьор.

“Лукас се почувства предаден още след като с Кат(лийн Кенеди) му показахме “Силата се пробужда” на предварителна прожекция”, казва Айгър. “В този филм няма нищо ново”, са били точните думи на Лукас. “Няма нищо изненадващо като визия или технология”. Айгър е съгласен с него, обаче защитава подчинените си като казва, че те са правили филм за феновете, който да прилича на любимите им класики. Въпреки това, от дистанцията на времето Айгър съжалява, че не е отиграл ситуацията по-добре.

Айгър разкри любопитни подробности и за работата в киновселената на “Марвел”. Оказва се, че Айк Перлмютър, началникът на комиксите, е бил против политкоректния напън с “Черната пантера” и “Капитан Марвел”, но ръководителят на филмовите проекти Кевин Фейги е настоял за него и в крайна сметка Айгър е подкрепил втория. Преди това Айк обаче е изиграл ключова роля при разкарването на Джос Уидън от филмите за “Отмъстителите”.

Един коментар за Лукас се почувства предаден от новите “Междузвездни войни”, призна шефът на “Дисни”

  • Alexander  :

    А сега става ясно, че Кевин Фейги от “Марвел” ще направи филм за Войните. Да видим какъв ще е той и дали ще върне доверието в сагата.

Оставете отговор