Локдаун

lockdown

Локдаун е отрицателен герой от поредицата “Трансформърс” и основен антагонист в четвъртия филм “Ера на изтребление”, където успява да плени самия Оптимус Прайм.

Като персонаж Локдаун се появява за пръв път в рисувания сериал Transformers Animated, където е идентифициран като Десептикон. Той е наемник и е натоварен със задачата да плени самия Оптимус Прайм, нещо, което едва не му се отдава. Очевидно тази идея е допаднала на режисьора Майкъл Бей, който обаче превръща този образ в нещо още по-заплашително.

lockdown animated

Локдаун се появява в началото на четвъртата част от поредицата като робот убиец, умеещ да се превръща в “Ламборгини”. Той веднага показва колко е зъл, когато убива Рачет веднага щом Аутоботът отказва да му разкрие местонахождението на Оптимус Прайм. Локдаун обаче не изглежда да е лоялен към каузата на Десептиконите, като демонстрира презрение както към тях, така и към тази на съперниците им Аутоботи.

Макар да успява да заеме компактната алт форма на спортна кола, Локдаун е изключително грамаден трансформър, съперничещ по сила на Оптимус и Галватрон, преродения вожд на Десептиконите. Той се намесва в битката помежду им и пленява Оптимус в космическия си кораб, като му разкрива, че е изпратен от “Създателите” му, които си искат Праймът обратно. Локдаун се подиграва на падналия си съперник за идеализма му като заявява, че проблемът с “лоялността към кауза е в това, че накрая каузата винаги те предава”.

Все пак с помощта на приятелите си Оптимус успява да се измъкне и Локдаун отново влиза в битка с него. Той е шокиран когато Прайм жертва тактическо предимство, за да спаси изобретателя Кейд Йегер и го скастря с думите:

“Избра да спасиш човек вместо себе си, посрамваш всички ни”.

Стратегията на Оптимус обаче се оказва правилна, тъй като Кейд му помага да се съвземе, отвличайки вниманието на Локдаун. Злият наемник се готви да довърши Йегер, когато Прайм успява да го промуши в гръб, слагайки край на съществуванието му. Мнозина фенове са шокирани от постъпката на Оптимус, който на всичко отгоре отбелязва “Чест до края”, но това е сладко отмъщение за Рачет, убит безмерно подло от Локдаун.

Въпреки кончината си, Локдаун остава любим злодей на зрители заради тежкарското си поведение и циничната си философия, която мнозина фенове предпочитат пред грандоманските планове на Мегатрон. Любопитен детайл е, че “Ламборгинито”, в което той се превръща е личната кола на режисьора Майкъл Бей.

Надяваме се да видим този образ и в бъдещи произведения за “Трансформърс”!

lockdown_tf4_by_tim1995-d79x6tf

Представен от Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор