Ло’ак срещу Муфаса

Loak vs Mufasa QF1

Близо сто години след основаването на компанията “Дисни” двама герои от нейни филми откриват четвъртфиналната фаза от Дуелите на Цитаделата за 2023-та година. Това са Ло’ак, момчето на Джейк Съли от “Аватар – Природата на водата” и Муфаса, старият владетел от “Цар Лъв”. Двамата ще трябва да определят първия полуфиналист в настоящия турнир на рубриката.

В следващите редове ще може да прочетете малко повече за ПРЕТЕНДЕНТИТЕ…

loak gif qf

Ло’ак е герой от поредицата “Аватар” на Джеймс Камерън и основно действащо лице във втория филм “Природата на водата”. Той е син на Джейк Съли, човешки войник, сдобил се с тяло на аватар и Нейтири, извънземна представителка на народа На’ви. Храбър, смел и жертвоготовен, Ло’ак се бори срещу човешките нашественици на света Пандора, който опитва да спаси от опустошение.

Макар да е персонаж на едва няколко месеца, Ло’ак успя да дебютира успешно в Дуелите, като спечели гръмотевична победа срещу Голямата бяла акула от “Челюсти”. Това бе първи успех на “Аватар” в рубриката ни, но дали е началото на серия или пътят на Ло’ак свършва тук?

mufasa gif

Муфаса е герой от поредицата “Цар Лъв”. Той е баща на Симба, по-голям брат на Скар и оригиналният владетел на саваната в началото на историята. Мъдър, силен и благороден, Муфаса управлява саваната така, че всички животни в нея да живеят в хармония, така че всички да имат своята роля във вечния Кръговат на живота. Той е считан и за един от най-идеалните образи на баща, представяни някога.

“Цар Лъв” е една от най-популярните поредици в Цитаделата, но Муфаса остана малко встрани от успехите й в Дуелите и не взе участие в рубриката през 2020-та, когато Симба стана шампион. За сметка на това той дебютира повече от успешно в началото на тази година, като се справи с предизвикателството на лъва-човекоядец от “Звярът” в първия си дуел. Дали обаче ще има възможност да повтори успехите на сина си?

ДУЕЛЪТ:

Арена на двубоя е поляна насред тучна джунгла, която приема двамата бойци. Победителят в него ще има честта да представя празнуващата юбилей компания “Дисни” на полуфиналите в рубриката ни. Вие решавате кой да победи! Гласувайте до утре в 12.30ч!

achilles vs legolas cit logo

ЗА РУБРИКАТА:

Рубриката с Дуели на Цитаделата се корени в отдавна изчезнали форуми на клуба, преди да се превърне в редовна дискусионна секция на сайта през 2007-ма. Анкетите се добавят през 2013-та, като от 2018-та те са подредени така, че да образуват годишен турнир. 16 персонажа участват през тази година, като осем от тях вече отпаднаха. Освен Ло’ак и Муфаса, за четвъртфиналите се класираха още Пол Атреидски от “Дюн”, Гринделвалд от “Фантастични животни”, Драйбоун от “Безсмъртният и красавицата”, Рафаел Сорел от “Соул Калибър”, Рю Сузаку от F-Zero и Броли от Dragon Ball. Следете Цитаделата, за да не пропуснете участията им в рубриката!

Оставете отговор