Лиъм Нийсън се върна на върха в бокс-офиса

Лиъм Нийсън се върна на върха в бокс-офиса! “Стрелецът”, новият филм с легендарния екшън актьор, оглави класирането по приходи в малкото отворени американски кина, като свали от трона “Жената чудо 1984”, която царуваше по празниците.

“Стрелецът” печели 3.2 млн долара за изминалите три дни, а в тези мрачни времена за Холивуд, това стига за първото място. Филмът очевидно е излязъл в четвъртък, тъй като приходите му са общо 3,7 милиона, но само от САЩ, като тепърва предстои да видим как ще се представи в другите държави. Това е пореден хит на Нийсън, който през миналата година пожъна успех въпреки коронавируса с хита си “Честен крадец”. Актьорът, който върна славата на екшъна с поредицата “Твърде лично”, изглежда сякаш няма спирачка, но в действителност наскоро каза, че скоро ще приключи с динамичния жанр, тъй като наближава 70-те. Дотогава обаче има още няколко проекта, с които смята да ни зарадва.

Иначе зимният хит в западното кино беше “Жената чудо 1984”, която по празниците спечели 35 милиона в САЩ и 141 в света. Това обаче дойде на фона на много слаби резултати дори в страни като Китай, където пандемията е овладяна, а на всичко отгоре, този път критици и фенове се скъсаха да критикуват филма. Съдбата му е предупреждение за всички западни хитове и някои вече си взеха бележка – “Морбиус” с Джаред Лето бе отложен за пореден път, този път за октомври. Това оставя инициативата в ръцете за китайците – през миналата година техният бокс-офис официално изпревари този в САЩ, техният филм “Осемстотинте” бе и най-касовият за 2020-та.  Предстои да видим дали това няма да се повтори и през 2021-ва, макар че поне Япония би трябвало да им е конкурент – въпреки, че е далеч по-малка като население, тя също вади мощни хитове от типа на Demon Slayer. Ние обаче се надяваме, че с ваксината против коронавируса и може би по-малко политкоректност, западните продукции ще успеят да се съвземат след тежкия удар на пандемията. Предстои да разберем.

Оставете отговор