Лин Шей

lin shaye

Линда Шей, известна повече като Лин Шей, е страхотна американска актриса, известна с многото си роли във филми на ужасите.

Линда е родена в Детройт, щата Мичиган, в семейство на евреи – баща й Макс е бил собственик на верига магазина, а майка й Дороти е гледала нея и брат й Робърт, който по-късно става известен продуцент, отговорен за “Кошмари на улица Елм” и първата поредица по “Костенурките Нинджа”.

Шей започва да участва в малки роли още през 70-те, а през 80-те дебютира в хоръра, първо със “Сам в мрака”, а през 1984-те, след ходатайстване от страна на брат си Робърт и в оригиналния “Кошмари на улица Елм”, където е учителката по литература на Нанси.

lin nightmare

През 90-те Лин има повече роли в комедийни филми, най-известният от които е “От глупав по-глупав”, продукция, която не се радва на добри думи от критиката, но придобива култов статус. През новия век Шей се завръща в различни продукции на ужасите, но големият си удар нанася през 2010-та, когато изпълнява ролята на медиума Елиз от “Коварен капан” (Insidious). Това се превръща и в най-известната й роля, като освен това тя сякаш е и любимият герой на феновете. За самата Лин обаче филмът не е бил лесен.

“Изкара ми акъла”, признава Шей. “След като прочетох сценария го заключих в шкаф, толкова се уплаших от тази история”.

lin insidious

Но след като сключва договори за участия и в продълженията Лин свиква с ролята и при излизането на третата част споделя:

“Героинята ми вече е направена доста оправна и истински се забавлявах с ролята!”

Очакваме Лин да се появи и в петия филм от поредицата “Коварен капан”, който се очаква да излезе по-късно тази година. Сигурни сме, че ще се справи добре с ролята!

Представена от Александър Драганов

Оставете отговор