Лий Чаолан

lee-chaolan

Лий Чаолан (в някои ревюта на сайта сме го писали Лий Шаолан) е герой от поредицата бойни игри, стилен и красив мъж, демонстриращ надменност и гордост, с които обаче прикрива добро сърце.

lee come on

Лий е сирак и израства по улиците на родния си град в Китай. Природните му талант и ловкост впечатляват бизнесмена Хейхачи Мишима, който го осиновява, ала не от добро чувство. Хейхачи иска да държи сина си Казуя нащрек и взима Чаолан, за да може рожбата му да си има съперник. Лий израства, подложен на жестоките тренировки и сурова дисциплина, характерни за стила на Мишима. Все пак китаецът получава дял от бизнеса на Хейхачи и заминава за Сан Франциско, където другарува с Пол Финикс и Маршал Лоу, научавайки от тях тънкости на бойните изкуства.

lee chaolan portrait

Докато живее в Америка, Чаолан придобива славата на умел боец и е наричан “Демона със сребърна коса”. Той бива поканен в първия Турнир на железния юмрук и участва с амбицията да победи Казуя. Той обаче не знае, че в кръвта на младия Мишима бушува проклятието на демон и губи на полуфинала, а Казуя след това става и шампион, като изглежда, че убива родния си баща Хейхачи в битката за титлата.

lee tekken 7

След като става председател на “Мишима Зайбацу”, Казуя унижава Лий, като му предлага позицията на секретар. Чаолан гневно отказва и основава собствен бизнес, “Вайълет”, където развива роботи. Той е доста успешен и Лий успява да си купи имение на Бахамите, където бива обкръжен от красиви жени. Той участва и във втория Турнир на железния юмрук, но бива изненадан от още по-страшен противник – върналия се от мъртвите Хейхачи.

lee do better

Години по-късно Лий Чаолан, който вече е прокуден от клана Мишима, задето знае истината за демона в Казуя, участва в четвъртия Турнир на железния юмрук под името на корпорацията си – Вайълет – и дегизиран. Той обаче отново губи схватката от по-младия Мишима. Когато обаче разбира, че заклетият му враг Казуя няма да участва в последвалия пети Турнир, Лий се отказва от участие и си заминава за Бахамите.

lee chaolan excellent

Когато Джин Казама поема контрола над “Мишима Зайбацу”, той започва световна война срещу новата “Джи Корп”, контролирана от Казуя. Лий, който не може да понася нито една от двете компании подкрепя финансово бунта на войника Ларс Александерсон.

lee chaolan cool

Лий Чаолан е любимец на феновете и особено на фенките заради красивия си външен вид, съчетаващ стройно тяло със сребриста коса, суетен, високомерен нрав. Китаецът е непоправим женкар, но освен това има и добро сърце, обича да помага на другите и е склонен да понася дори имуществени щети затова. Освен това Лий Чаолан е и доста интелигентен, майстор тактик и експерт по роботика. Той е и мой фаворит, затова се радвам много, че имам възможност да напиша биографията му в Цитаделата 🙂

Представен от Александър Драганов

 

Тагове:  ,

Оставете отговор