Летните хитове на “Егмонт”

egmont 1

Кризата с коронавируса удари сериозно книгоиздаването у нас, като според проучване на Асоциация Българска Книга (АБК) спадът в продажбите за пролетните месеци е бил между 50 и 70%. Затова пък “Егмонт” използват лятото, за да наваксат. Най-големият им хит засега е “Дом на Пръст и Кръв“, с който авторката Сара Дж. Маас влиза ударно в жанра на Касандра Клеър:

Брайс Куинлан озаряваше Лунния град, обикаляйки всяка нощ клубовете, в които ангели, шифтъри, човеци и феи се сливаха в едно необуздано море от перфектни тела.

Но тогава демон уби най-близките й приятели.

Две години по-късно, когато предполагаемият убиец е поставен зад решетките, престъпленията започват отново. Ето защо лидерите на града изпращат Брайс да разследва, а поробеният паднал ангел, Хънт Аталар, трябва да я наглежда. Но докато Брайс се бори да разкрие истината – и се опитва да устои на привличането към ангела, който следи всяка нейна стъпка – тя осъзнава, че върви по следи, които я отвеждат все по-дълбоко в нейното тъмно минало.

Книгата е тухла от 880 страници, но ако на някой те не стигат, има и космическо приключение – “Пламъкът на Аврора” от Ейми Кауфман и лауреатът на наградите “Дейвид Гемел” Джей Кристоф, продължение на хита им “Изгревът на Аврора”:

egmont 2

Първо, лошите новини: древен злодей – нали се сещате, редовния разруши-целия-живот-в-галактиката тип – скоро ще бъде отприщен.

Добрите новини? Отряд 312 се заема да спаси положението.

Само че кадетите трябва да се погрижат за някои дребни нещица преди това…

Като например дузина гремпове, които биха искали да им сменят физиономиите.

Няколко агенти на ГРА с онези плашещи цветя вместо очи, които няма да се спрат пред нищо, докато не хванат Ари.

След това ще се сблъскат и с отдавна изчезналата сестра на Кал, която не е особено щастлива да види по-малкото си братче и даже води цяла армия силдрати със себе си.

С ПОЛОВИН ГАЛАКТИКА ПО ПЕТИТЕ СИ, ОТРЯД 312 НИКОГА НЕ СЕ Е ЧУВСТВАЛ ПО-ЖЕЛАН!

Те няма да се дадат без бой. Надяваме се.

Тази книжка е само от 432 страници, а ако и тя не ви стига, има и приключение по африканската митология, “Деца на Доблест и Мъст” от Томи Адейеми, продължение на “Деца от Кръв и Кости”.

След като направиха и невъзможното, Зели и Амари най-накрая успяха да върнат магията обратно по земите на Ориша. Но ритуалът се оказа по-могъщ, отколкото те очакваха, и пробуди силите не само в кръвта на маговете, а също и у някои благородници.

Сега Зели се бори, за да обедини маговете в Ориша, където врагът е също толкова силен. Но когато благородниците и войската се обединят, за да поддържат контрола над Ориша, Зели ще трябва да се пребори, за да осигури трона на Амари и да защити новите магове от разврата на монархията.

На фона на наближаващата гражданска война Зели ще трябва да открие начин да възроди кралството или да наблюдава разпада на Ориша.

“Егмонт” по всяка вероятност ще продължат с хитовете до края на годината, като изглежда много вероятно да пуснат книги и от топ авторите си Дж.К. Роулинг, Стефани Майър и Рик Риърдън. Лятната им селекция обаче подсказва, че определено не разчитат само на тях.

egmont 3

 

Тагове:  

Оставете отговор