Ледена зора

ice dawn

“Ледена зора” е паранормален романс от младата българска писателка Соня Христева, публикуван през 2018-та година от издателство “Иви Пет”, известни с това, че подават ръка на родните творци.

Когато осемнайсетгодишната Скай открива, че има дарби на магьосница, тя не подозира, че животът й ще се промени изцяло. Тя напуска обикновеното си училище и отива в Дома на Араманта, където ще може да се изучава на магия. Но макар пансионът за младежи и девойки с паранормални умения да е пълен с тийнейджъри, които имат различни таланти, изглежда никой няма силата на Скай. Тази сила ще й е нужна, за да разплете серия от мистериозни убийства, в които са замесени нечисти сили, но вниманието й ще се разсейва от красавеца Уаят, прокълнат с това, че никой не може да го обича…

Тази книжка не е от типа фентъзи, който предпочитам, но въпреки това бих искал да поздравя Соня Христева, че е написала история в стила, който писателки като Л.Дж. Смит, Ришел Мийд и Дж.Р. Уорд утвърдиха. “Ледена зора” се чете леко и приятно, има симпатични герои и динамично действие, а авторката не свени да описва по-подробно еротични сцени, което ще допадне на по-разкрепостените фенове. Моя препоръка би била да наблегне в евентуално продължение и на кървавите моменти – казала А, нека стигне и до Б. Като цяло обаче “Ледена зора” е сполучлив дебют и би ми било интересно как Соня Христева ще се развие като автор и за в бъдеще.

Ревю на Александър Драганов

Един коментар за Ледена зора

Оставете отговор