Леголас направи Джейс на бъз и затвърди статута си на фаворит

legolas elf warrior

Леголас започна Шампионската Лига на Цитаделата като фаворит, след като се класира за нея след титла от Турнир, в който победи последователно Анакин Скайуокър, Хари Потър и Батман. Дуелът му срещу Джейс не разсея по никакъв начин това впечатление. Още преди да успея да гласувам в анкетата, която пуснах, десет човека веднага се бяха юрнали да подкрепят елфа – а неговият противник събра за всичките 24 часа от гласуването едва седем гласа! Леголас, за сравнение, събра 57 и така спечели една от най-съкрушителните победи в историята на нашите Дуели и си осигури място на полуфинала, където ще срещне Ахил.

“Проблемът при Джейс е, че е герой “за тинейджъри” – мачо, който трябва да покорява женските сърца ( да ме извиняват неговите фенове )”, написа нашият читател и фен Петър Кандов и допълни: “четейки “Реликвите..” на моменти ми се струваше, че силите му са преувеличени, а реално Клеъри вършеше работата с нейните умения… На моменти ми идваше в повече и ме дразнеше…  Леголас не страда от това защото не е създаден със същата цел, той е просто елф от фентъзи свят, изчистен образ.”

И все пак, загубата на Джейс, иначе харизматичен и красив герой, може да не се дължи на негова слабост – Леголас победи с подобен резултат и собствения си баща Трандуил в края на миналата година, като преди това помете и Дризт с подобна преднина. Очевидно той е един от най-популярните герои в “Цитаделата” и остава под въпрос дали ще се намери някой, който да го спре. Елфът вече е побеждавал Ахил в наша анкета и за да стигне до финала, просто трябва да го направи отново.

Шампионската Лига на Цитаделата продължава и следващата седмица, когато един срещу друг застават Бъмбълби от “Трансформърс” и Микеланджело от “Костенурките Нинджа”.

legolas plakat

 

Тагове:  

Оставете отговор