Легендата за Тарзан

legend tarzan
Александър Скарсгард, нашумял покрай вампирския сериал “Истинска кръв”, влиза в ролята на легендарния герой Тарзан в най-новата филмова адаптация по творчеството на писателя Едгар Бъроуз. Тя е дело на режисьора Дейвид Йейтс, заснел последните части на “Хари Потър”, а в актьорския състав личат още имената на ветерана Самюел Л. Джексън и Кристоф Валц.
В края на 19 век Конго е попаднало под тиранията на белгийския крал Леополд, който обаче е почти банкрутирал заради начинанието си и поддържа властта си с робство. За да закърпи разходите, кралят е изпратил своя брутален помощник Леон Ром, да намери диаманти. Ром, който освен жесток е и изключително коварен, намира богатствата, които обаче са в плена на кръвожаден местен вожд. За да спечели скъпоценните камъни, вождът трябва да му отведе лорд Грейсток, по-известен на света като героя Тарзан, храненик на маймуните. Ром се заема със задачата и скоро Тарзан получава покана от белгийския крал да посети Конго. С него идват още очарователната му съпруга Джейн и американски кореспондент, който подозира, че зад захаросаните думи на белгийците се крият ужаси на робия и тирания. Това се оказва вярно и скоро Тарзан ще влезе в борба за оцеляване, в която надеждата му за спасение ще са местните хора и животните, отгледали го като малък…
tarzan tumblr
Отидох да гледам “Легендата за Тарзан” с очакването да попадна на приятен, свеж и непретенциозен филм и не бях разочарован. За разлика от версията с Кристоф Ламбер преди години, новият филм не е особено мрачен, макар да засяга някои наболели въпроси за колониалното минало и разчита повече на красива визия – както от страна на Тарзан и Джейн, които са несъмнено хубави хора, така и на дивата африканска природа, пресъздадена великолепно от екипите на оператори и майстори на специалните ефекти. Актьорите се справят чудесно с ролите си, като освен релефния Скарсгард силно впечатление прави и Кристоф Валц, който за пореден път доказва, че е роден за злодейски персонажи. Напрежението остава учудващо голямо до последния момент, а оспорваните битки с хора и зверове, поуката в стил “Аватар” и ненатрапчивото чувство за хумор правят от “Легендата за Тарзан” чудесен избор за зрителя, търсещ как да изкара почивните летни дни.

Тагове:  

Оставете отговор