Легендата за Зу – Първа част

v_137418957_m_601_m2_1080_608

Скъпи фенове на Цитаделата, добре дошли отново в рубриката Азиатско каре, къде имам особеното удоволствие да ви представя уникалната фентъзи продукция Легендата за Зу. Попаднах на филма съвсем случайно, докато търсех какво да гледам, но след като го видях спокойно мога да кажа, че той е на нивото на култовия сериал Неукротимите, чието ревю също може да прочетете в нашия сайт. И още по-хубаво – струва си да подчертая и приятният факт, че филмът е дело на екип от тайвански актьори и пекински режисьор.

5d70c648a31099ab43cfd3b0

Във велика древност, когато култиватори и демони се борели един срещу друг за да пазят баланса между Ин и Ян във Вселената, се появили две могъщи секти, всяка от които заела своето място по пътя към Тао (Тао – Пътят, разбирането за съвършенство според даоизма). Смелите култиватори от сектата Кунлун застанали зад Небесата, а злите войни от сектата на Юку започнали да практикуват демонични изкуства. Един ден двама от култиваторите на Кунлун решили да потренират в забранената зона на сектата, която се намирала между небето и земята. По време на дуела обаче те така се увлекли, че с енергията си отключили древни сили. Байзе получил техниката на небесното огледало, която му позволява да убива демони с един удар, а Линфенг бил обсебен от магията на върховното зло. Когато в Кунлун научили за станалото, старейшините на сектата преценили, че Байзе и Линфенг са получили уменията си, нарушавайки забраната да не третират пред очите на Небесата. Като наказание двамата били лишени от култивацията си и изпратени в изгнание сред обикновените хора. И тъкмо когато те решили, че ще водят обикновен живот в едно от близките селца, един случаен инцидент ги накарал да потърсят обратно силите си.

1568021589925526525709c9f.jpg@style@poster

Прекрасно филмче с много екшън, битки и интриги, представящо класическото послание за това, че злото не може да победи саможертвата и приятелството. Сюжетът изобилства от важни поуки като тези, че всеки човек има свободна воля и решава какви да бъде постъпките му. Забележително постижение на младия китаец Дзен Шао Ю, който има само един филм в кариерата си. Чудесната игра на Анди Чен, Арън Уан и Ю Син Тонг допълва приказният пейзаж на този невероятен филм, а специалните ефекти са най-пикантната подправка в това пищно шоу. Един чудесен начин да завършиш седмицата си и да се насладиш на една древна легенда.

Ревю на доц. д-р Искрен Иванов

Тагове:  

Оставете отговор