Левън Тъмпс

Левън Тъмпс


Author: Darth Sparhawk
Date: 24.08.2007


Име на героя: Левън Тъмпс
Поредица: Leven Thumps на Обърт Скай
Раса: човек
Пол: Мъж
Клас: nit/offing
Характер: добър
Обща характеристика:
Левън Тъмпс е израстнал като сирак при ужасната си леля. Неговият живот се променя рязко, когато среща странното създание Кловър.
Животопис:
Левън Тъмпс е роден на 15 октомври, в 2.30 сутринта. Неговата майка, Мария Тъмпс умира при раждането му, а за съжаление баща му е загинал в катастрофа седмица преди това. Така Левън остава кръгло сираче, отгледано от злонамерената си леля Ади Граф. Ади и нейният приятел не понасят Левън (или Лев, както го наричат приятелите му галено) и го изпращат да спи в старо легло в износен подслон, извън самата къща.
Лев живее нещастно и самотно до четиринадесетата си година, когато пред него се разкрива Кловър, малко, пухкаво същество от вида на сикофантите. То му разкрива, че дядото на Левън е построил портал към Фуу, света на сънищата и мечтите, за жалост владян в момента от зъл магьосник на име Сабин. Кловър убеждава Лев, че заедно трябва да намерят първо древния крал Гет, а после и порталът. Тръгвайки на път, към тях се присъединява Уинтър, младо момиче, способно да замразява обекти, а самия Левън започва да развива собствената си магическа дарба, а именно да манипулира бъдещето.
Сабин обаче не е доволен от това, че Левън е тръгнал към портала и изпраща своите верни сенки по петите му. Сенките нападат Левън с видения за собственото му безсилие. С екстремно ниско мнение за себе си, поради начина, по който е живял Лев капитулира пред натиска на сенките и се отказва от пътуването, като само намесата на Уинтър му попречва да си тръгне.
Групата, която пътем е намерила и крал Гет, в случая затворен под формата на нещастна клечка за зъби, достига от САЩ в Европа, приближавайки тайнствения портал, който се намира в езеро. На пътя им обаче застава лично Сабин, като Левън и Уинтър успяват да го победят с огромна доза късмет, затваряйки портала зад гърба си.
Левън се озовава във Фуу при своята добра леля Амелия, но пътят му в страната на сънищата тепърва предстои…

 

Оставете отговор