Ланга Хасегава

Langask8

Ланга Хасегава е главен герой в анимето Sk8 the Infinity. Освен тийнейджър и ученик, той е и бивш сноубордист, успял успешно да се прехвърли към скейтборда, побеждавайки най-големият шампион Адам в нелегалните спускания на страховития S-маршрут.

Ланга е дете от смесен произход, наполовина японец, наполовина канадец. Той израства в Канада, където е научен да кара сноуборд от баща си. Там достига голямо майсторство и дори навлиза в Зоната – онова място, в което спортистът вижда само маршрута пред себе си и нищо останало. За жалост точно тогава баща му загива и Ланга прекъсва заниманията си със сноуборд. Вместо това, заедно с майка си той се мести в Япония, като в местното училище се запознава с Реки Киан, запален фен на скейтборда. Реки завлича Ланга към нелегалните спускания на страховития S-маршрут, където става недоразумение и новакът бива предизвикан да участва в състезание. Ланга връзва краката си за скейта, за да не падне, но след това използва уменията си от сноуборда и печели драматична победа.

langa snow

След този успех Ланга започва да се учи по-сериозно при Реки и макар да не се разминава със задължителните и дежурни падания, бързо достига върхово ниво и надминава учителя си. Той бива предизвикан на S-а от Мия, професионален млад скейтър, който участва в националния отбор на Япония. Макар и с малка разлика, Ланга успява да спечели двубоя им и така става най-горещата звезда за Адам, страховит майстор, който е известен с бруталния си стил срещу опонентите. Адам стига до дуел с Ланга, след като побеждава Реки, а двамата правят уникално спускане, в което Ланга доказва уменията си пред шампиона. Влуден от емоцията, Адам организира турнир, на който Ланга да участва.

В това време обаче отношенията между Реки Киан и младия Хасегава, наричан “Сноу” от феновете (Сняг) и “Ева” от Адам, се влошават. Това смазва и двамата и Ланга връща любовта си към скейта чак когато се сдобряват. Ланга печели двубоя си с майстора Джо, въпреки огромната физическа сила на противника му, благодарение на която той има силно ускорение и се класира на полуфинал срещу Снейк, учителя на Адам, който иска да го изведе от хобито. В това време Адам размазва Чери, но среща необичайни затруднения с поканения специално да участва Реки, като едва не губи. Малко остава двамата приятели да стигнат финал, но все пак Адам се класира за последния етап. Там той се изправя срещу Ланга, тъй като Снейк решава, че младият Хасегава може да върне любовта към спорта на ученика му. Адам обаче посреща Ланга за последно спускане на стария маршрут S, облечен в костюм на смъртта, очевидно планирайки двамата да умрат в състезанието.

langa fireworks

По време на финала, Адам примамва Ланга в Зоната, нещо, определяно от експерта Каору като смъртоносно. Сноубордистът обаче не остава впечатлен, излиза от Зоната и вади Адам от самоубийствения му унес, като обяснява, че спускането е по-забавно с приятели. Двамата правят страхотно шоу и Ланга печели на косъм. Макар да изглежда омърлушен от това, Адам признава загубата си и дори по-късно отива с цветя на купон за титлата на Ланга, който празнува с приятелите си Реки, Джо, Чери (Каору) и Мия.

Ланга Хасегава е изключително вдъхновяващ и харизматичен герой, гениален талант с добро сърце, което го кара да използва уменията си така че да помага на останалите скейтъри, а да не ги мачка, дори когато те се държат студено като Мия или дори налудничаво като Адам. Неговата привързаност към Реки е пословична и двамата практически не могат един без друг, заричайки се да карат заедно завинаги.

Ще бъде интересно да видим Ланга в следващи сезони на Sk8 the Infinity, но само времето ще покаже дали ще има такива.

langa suit

Представен от Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор