“Лазарус” разкриха победителите в младежкия си конкурс

nightmare anthology

Писателският хорър клуб “Лазарус” разкри победителите в конкурса за младежи, който организира през 2020-та година. Това се случи на снощната сбирка на Цитаделата, която се състоя в Дом на Културата “Средец”, като по-късно резултатите бяха обнародвани и във “Фейсбук” заедно с корицата за бъдещия сборник, където творбите на тийнейджърите ще бъдат публикувани. За нас това е и идеалната новина за Деня на Народните будители – да подадеш ръка на младите творци. Поздравяваме “Лазарус” за инициативата, може би най-смислената в историята на този клуб.

Отличените участници и техните разкази, които ще получат като награди книги от членове на клуб LAZARUS, са следните, по ред на номерата:

1. Кирил Г. Иванов – “Съхнещият клон” (номер 1, Големият Победител в конкурса)
2. Траяна Калоянова – “Непознатият”
3. Богослава Петрова – “Тунелът”
4. Елена Иванова – “Капан”
5. Буба Атанасова – “Ключът”

Тук трябва да отбележим, че Кирил Иванов спечели през 2012-та година наградата за Нов Фен на Годината от Цитаделата. Още тогава, когато беше дете, бяхме сигурни, че това няма да е последната му награда и сега “Лазарус” потвърждават това ни очакване! Другото, което прави впечатление е голямото присъствие на момичетата, които като цяло са се постарали повече и са постигнали по-добри резултати от момчетата. Бранимир Събев изрази изненада от това, тъй като хорърът се води за мъжки жанр.

Има и специална поощрителна награда за класиралия се на шеста позиция Мартин Венциславов – а тя е, че бъдещият сборник, в който ще бъдат издадени всички творби и се очаква в началото на декември, ще носи името на неговия разказ: “Кошмар”.

Останалите участници, които запълват сборника до “фаталния” номер 13, са следните:

7. Симеон Бояджиев – “Кръстът”
8. Ралица Антонова – “Аз, тя и морето”
9. Елизабет Чолакова – “Неправилен ход”
10. Селин Фикрет – “Чудовищата в нас”
11. Мухарем Рамадан – “Рейчъл”
12. Даяна Караджова – “Историята: коренът на световните злини”
13. Биляна Филипова – “Говор до края”

Пожелаваме успех на младежите и новия им сборник, а за вчерашната среща на Цитаделата трябва да благодарим и на д-р Искрен Иванов, който направи подробно представяне на първите три книги от поредицата “Хрониките на Ралмия” – “Перлата на Феникса”, “Чеда на магията”, “Изумруда на Базилиска”, които могат да се прочетат в най-голямата онлайн-библиотека у нас – “Читанка“.

По програма клубът трябва да продължи след седмица с тема за “Кулата на Нерон” от Рик Риърдън, но за жалост това е под въпрос заради ситуацията с ковид19. Така че следете сайта, за да разберете какво ще предприемем.

Оставете отговор