Кюлер

Кюлер

 

Author: Darth Sparhawk
Date: 10.07.2007

Име на героя: Долф/Кюлер
Поредица: Star Wars
Раса: човек
Пол: мъж
Клас: Майстор на Тъмната Страна
Характер: Зъл
Обща характеристика:
Кюлер е владетел на планетата Алмания, отдалечена от галактическата република. Той има обучение за джедай, но потъва в Тъмната Страна на Силата. Сега целта му е да дестабилизира Новата Република и да стане владетел на Галактиката.
Животопис:
Родом от планетата Алмания, младия Долф се записал в джедайската академия на Люк Скайуокър за да изучи тайните на Силата. Едва година след началото на обучението си обаче Долф бил съкрушен от вестта, че родителите му са убити от режима на родния му свят на диктаторите Джехар. Той се върнал в Алмания, за да видите телата на майка си баща си побити пред замъкът на властта.
След тази случка Долф потънал в Тъмната Страна на Силата. Макар да бил тренирал само година при Люк, той имал огромен потенциал и използвал уменията си за да свали Джехар и на свой ред да ги убие, отмъщавайки за смъртта на родителите си. Долф обаче не спрял дотук, а започнал да крои планове за повече и повече власт. Той се загърнал в черен плащ и скрил лицето си зад злокобна маска на смъртта, несъмнено търсейки прилика с Дарт Вейдър. Приел името Кюлер, по името на древен генерал от своята планета и се превърнал в символ на ужас в родната си система, извършвайки брутални етнически прочиствания в околните на родния си свят планети. Именно те, с отзвука си в Силата привлекли вниманието на джедаите към него. Кюлер обаче вече бил планирал ужасяваща атака над Новата Република, започвайки серия от атентати, след които изисквал властта в Галактиката да му бъде предадена. Той успял да привлече Люк Скайуокър на планетата си с идеята да го убие и действително го надвил в дуела със светлинни мечове. Хан Соло и Лея обаче успяли да проникнат на мястото на дуела с йосаламири – същество, което отнема достъпът до Силата. Кюлер бил изненадан и застрелян, с което се сложил край на една от най-големите (по думите на принцеса Лея) заплахи за Галактиката.
Макар да не бил обучен Ситски лорд, Кюлер, по думите на Мара Джейд имал сили, сравними с тези на император Палпатин. Той имал и чирак – Бракис, също някогашен ученик на Люк. Всички около Кюлер се страхували от него, тъй като той не се колебаел да счупи врата им със Силата при провал, още един белег, по който приличал на Вейдър. За разлика от Вейдър обаче, в Кюлер нямало нищо добро, което да бъде спасено.
Цитати:
“Your problem is that you don’t understand the power of hate.”

“I am more powerful than you can dream”

“Overpopulation is such a problem, don’t you think? I just rid the galaxy of at least a million lives. More room for the rest of us.”

Оставете отговор