Крис Хемсуърт

Chris_Hemsworth

Рядко можем да попаднем на талантлива фамилия особено що се отнася до киното. Опитът в политиката сочи, че потомственото предаване на властта обикновено завършва с катастрофа. В киното също има такива случаи. Но днес ще ви представим биографията на един актьор, който разби тази представа – Кр. Хемсуърт.

Chris-Hemsworth-Childhood-Photo-He-was-a-really-cute-child

Крис е роден в слънчевия австралийски град Мелбърн. Израства в обикновено семейство – майка му е учителка по английски, а баща му е социален работник. И да, Крис има двама братя – Лиъм Хемсуърт (по-малък) и Люк Хемсуърт (по-голям). Въпреки че израства в Австралия, Крис е силно привързан към Европа тъй като любимият му дядо е датски имигрант. Хемсуърт с умиление си спомня детството му, което преминава в отдалечения северен град Бълман, който се намира на брега на океана. Накрая на града тече река Бълман, която се влива в живописното Коралово море. Любимите му спомени включват играта с крокодилите по речното крайбрежие и ловът на биволи. Огромна роля в живота на Крис изиграват приятелите му от детинство – аборигените. Това го прави изключително толерантен и отворен към всички етноси. След като навършва необходимата възраст семейство Хемсуърт се мести отново в Мелбърн и записват Крис в гимназия. Младежът започва образованието си в мелбърнското предградие Хетмънт и се дипломира успешно. Малко след това родителите решават да се върнат обратно в Бълман. За жалост младото семейство не успява да се устрои в стария си „нов“ дом и се мести отново – този път на остров Филип, една от най-горещите точки на Австралия. Крис описва с радост този момент от живота си тъй като тук отново попада в компанията на любимите си аборигени. След като решава, че не желае да става нито учител, нито чиновник той поема по пътя на мечтите си и кандидатства в Американския колеж за киноизкуство, който се намира в огромния мегаполис Сидни.

28d8349966f743322ecc7195778cf431

След като завършва колежа, Крис се втурва в киното. Като повечето актьори кариерата му започва в сериали, чиято цел е да забавляват публиката късно вечер. Ролята, което му печели внимание е част от продукцията на Дж. Дж. Абрамс Стар Трек. Хемсуорт е избран за да играе младия Джордж Кърк – бащата на капитан Джеймс Кърк. Въпреки че появата му на големия екран трае едва 5 минути Крис ги описва като най-хубавите 5 минути в живота му. И все пак, успехът още е далеч тъй като Ейбрамс решава да не инвестира допълнително в младия актьор. Първият, който забелязва огромния потенциал на Крис е легендарният Шон Бийн, познат ни като Боромир от Властелина на Пръстените. Двамата играят в екшъна „Пари“ в не толкова далечната 2010 година. Шон, който имаше огромно влияние по това време, определя Хемсуърт като впечатляващ млад професионалист, притежаващ всички качества за да стане успешен актьор и го лансира пред колегите си.

5b7acee73cccd122008b45ac

На следващата година Крис получава шанса да се включи в продукцията „Призрачен ездач“, но филмът се проваля, което кара младежът да се яви на кастинга за…“Тор“. Марвел отдавна планират да направят отделен филм за този герой, вдъхновен от Скандинавската митология. И Крис печели ролята! По време на снимките той се сприятелява с Том Хидълстън, с който стават все по-близки или както още казва Хемсуърт – като братя. Именно Том се застъпва неведнъж за Крис и ролята му, казвайки, че най-добре се работи с него. Така идва вторият му голям успех – в „Отмъстителите“, където той отново играе Тор. След като изиграва блестящо ролята си във втория филм от поредицата на Марвел, Хемсуърт изпитва носталгия и решава да се върне във вселената на Стар Трек. Той отново взема ролята на Джордж Кърк в „Стар Трек: Пропадане в Мрака“, но и този път Джей Джей сякаш подминава потенциала на Крис. Ето защо младият актьор решава да се посвети изцяло на филмите по Марвел. Така и става! През следващите седем години той изиграва в Тор в цели пет поредни филма за героя и Отмъстителите. По-значимите му прояви извън вселената на Марвел си остават военният екшън „Червена зора“ , комедията „Ловци на духове“ и Rush, където изиграва ролята на световния шампион във Формула 1 Джеймс Хънт. Запомнящо се е и участието му в „Мъже в черно“. Крис планираше отново да се завърне в ролята на Джордж Кърк през 2018 година, но поради различия с Ейбрамс това така и не се случи. Доскоро беше планирано Хемсуърт да се появи в още един филм за Тор – „Любов и Гръмотевици“, който трябва да излезе през 2022 година. Но дали това ще стане един Бог знае.

men-in-black-international-chris-hemsworth-uhdpaper.com-4K-24

Филмите на Крис Хемсуърт и играта му се отличават с няколко неща – чувство за хумор, изпълнителност и точност. Това го прави един от най-успешните актьори в Холивуд. И така, той завинаги ще си остане като скандинавския палавник Тор, който спечели сърцата на милиони зрители.

Представен от Искрен Иванов

Тагове:  

Оставете отговор